Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πάνω από τα $41 το Brent, συνεδριάζει ο ΟΠΕΚ το Σάββατο

Για συμμόρφωση με τις περικοπές θα πιέσει στη συνεδρίαση ο Οργανισμός. Το αμερικανικό αργό ενισχύεται 2,2%, στα $38,26 ανά βαρέλι, το μπρεντ κερδίζει 2,9%, στα $41,14, ενώ ο χρυσός υποχωρεί 1,1%, στα 1.707,90 δολάρια ανά βαρέλι.

Πάνω από τα $41 το Brent, συνεδριάζει ο ΟΠΕΚ το Σάββατο

Το Σάββατο συνεδριάζουν τα μέλη του ΟΠΕΚ με τους συμμάχους τους, με αντικείμενο την παράταση του προγράμματος περικοπών παραγωγής και την έγκριση νέας προσέγγισης, με στόχο να αναγκαστούν κάποιες χώρες όπως το Ιράκ και η Νιγηρία να συμμορφωθούν περισσότερο με τις υπάρχουσες περικοπές.

Οι πετρελαιοπαραγωγικές χώρες του Οργανισμού και οι σύμμαχοί τους συμφώνησαν πριν από λίγους μήνες σε περικοπές κατά 9,7 εκατ. βαρέλια την ημέρα, για τον Μάιο και τον Ιούνιο, έτσι ώστε να ενισχυθούν οι τιμές που κατέρρευσαν από την πανδημία του κορωνοϊού.

Πηγές του Reuters ανέφεραν ότι Ρωσία και Σαουδική Αραβία έχουν ήδη συμφωνήσει σε πιο βαθιές περικοπές μέχρι τα τέλη Ιουλίου, ενώ το Ριάντ πιέζει για παράταση αυτών μέχρι τα τέλη Αυγούστου.

 Το αμερικανικό αργό ενισχύεται 2,2%, στα $38,26 ανά βαρέλι, το μπρεντ κερδίζει 2,9%, στα $41,14, ενώ ο χρυσός υποχωρεί 1,1%, στα 1.707,90 δολάρια ανά βαρέλι.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v