Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε υψηλό 8 ετών «σκαρφάλωσε» ο χρυσός

Ο φόβος δεύτερου κύματος, ιδιαίτερα στις Ηνωμένες Πολιτείες αλλά και στη Λατινική Αμερική, υποστηρίζει τα ασφαλή καταφύγια. Ανοδος 16% μέχρι στιγμής φέτος για το πολύτιμο μέταλλο, με βοήθεια από τα μέτρα τόνωσης των κεντρικών τραπεζών.

Σε υψηλό 8 ετών «σκαρφάλωσε» ο χρυσός

Σε υψηλό 8 ετών «σκαρφαλώνει» ο χρυσός την Τετάρτη, καθώς η ζήτηση για ασφαλή καταφύγια ενισχύεται, λόγω των ανησυχιών για την άνοδο των μολύνσεων κορωνοϊού. Με κέρδη 0,6%, το μέταλλο διαμορφώνεται στα 1.794,10 δολάρια/ουγγιά.

Ο φόβος δεύτερου κύματος, ιδιαίτερα στις Ηνωμένες Πολιτείες αλλά και στη Λατινική Αμερική, οδηγεί τις ανησυχίες για την αδυναμία οικονομικής ανάκαμψης και υποστηρίζει σίγουρα τα ασφαλή καταφύγια, όπως είναι ο χρυσός, αναφέρει ο αναλυτής της ANZ, Daniel Hynes.

«Η συνεχής υποστήριξη που οι κεντρικές τράπεζες είναι πιθανό να παρέχουν στην αγορά με προγράμματα αγοράς ομολόγων και η νομισματική χαλάρωση θα διατηρήσει σαφώς τα επιτόκια χαμηλά για το άμεσο μέλλον», προσθέτει.

Οι κεντρικές τράπεζες σε όλο τον κόσμο έχουν λάβει επιθετικά μέτρα τόνωσης και έχουν διατηρήσει τα επιτόκια χαμηλά, βοηθώντας τις τιμές του χρυσού να κινηθούν ανοδικά κατά περισσότερο από 16% φέτος, καθώς το πολύτιμο μέταλλο θεωρείται ευρέως ως αντιστάθμιση έναντι του πληθωρισμού και της υποτίμησης του νομίσματος.

Κάνοντας επίσης πιο ελκυστικό τον χρυσό, ο δείκτης δολαρίου κυμαίνεται κοντά σε χαμηλό εβδομάδας.

Την ίδια ώρα, το αμερικανικό αργό υποχωρεί 1,5%, στα 39,75 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ το μπρεντ, με πτώση 1,2%, διαμορφώνεται στα $42,11. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v