Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Φόβοι για τη ζήτηση πιέζουν το αργό

Το αμερικανικό αργό υποχωρεί 0,6%, στα 40,41 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ το μπρεντ χάνει 0,4%, στα $42,92. Ο χρυσός σταθερός, στα 1.809,70 δολάρια/ουγγιά.

Φόβοι για τη ζήτηση πιέζουν το αργό

Υποχωρούν οι τιμές του πετρελαίου την Τρίτη, εν μέσω ανησυχιών για την άνοδο των κρουσμάτων κορωνοϊού, ιδιαίτερα στις Ηνωμένες Πολιτείες, η οποία αναμένεται να περιορίσει την ζήτηση για καύσιμα.

Η Φλόριντα επαναφέρει κάποια όρια στο άνοιγμα της οικονομίας για να αντιμετωπίσει τις αυξανόμενες περιπτώσεις του ιού. Η Καλιφόρνια και το Τέξας, δύο από τις πιο πυκνοκατοικημένες και οικονομικά σημαντικές πολιτείες των ΗΠΑ, αναφέρουν επίσης υψηλά ποσοστά μόλυνσης στις διαγνωστικές εξετάσεις που πραγματοποιήθηκαν την περασμένη εβδομάδα.

Αλλα μέρη του κόσμου, όπως η Αυστραλία, έχουν επίσης πληγεί από την επανεμφάνιση νέων μολύνσεων.

Η Σαουδική Αραβία αύξησε τις επίσημες τιμές πώλησης αργού Αυγούστου, τη Δευτέρα, σε ένδειξη ότι βλέπει τη ζήτηση να αυξάνεται. Ωστόσο, ορισμένοι αναλυτές ανέφεραν ότι η κίνηση θα μπορούσε να επιβαρύνει τα ήδη χαμηλά περιθώρια για τα διυλιστήρια.

Το αμερικανικό αργό υποχωρεί 0,6%, στα 40,41 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ το μπρεντ χάνει 0,4%, στα $42,92. Ο χρυσός σταθερός στα 1.809,70 δολάρια/ουγγιά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v