Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οι αποφάσεις του ΟΠΕΚ ρίχνουν το αργό

Το αμερικανικό αργό υποχωρεί 1%, στα 40,77 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ το μπρεντ, με πτώση 0,6%, φτάνει στα $43,50. Πτώση 0,4% για τον χρυσό, στα 1806,30 δολάρια ανά ουγγιά.

Οι αποφάσεις του ΟΠΕΚ ρίχνουν το αργό

Yποχωρούν οι τιμές του πετρελαίου την Πέμπτη, αφότου ο ΟΠΕΚ και σύμμαχοι του όπως η Ρωσία συμφώνησαν να μειώσουν τις περικοπές-ρεκόρ της προσφοράς αργού από τον Αύγουστο. 

Την πτώση συγκρατούν οι ελπίδες για ανάκαμψη της ζήτησης, ενδείξεις που έρχονται από τη μεγαλύτερη από την αναμενόμενη κάθοδο των αμερικανικών αποθεμάτων.

Ο οργανισμός των χωρών εξαγωγών πετρελαίου (ΟΠΕΚ) και οι σύμμαχοί του, γνωστοί ως ΟΠΕΚ +, συμφώνησαν την Τετάρτη να μειώσουν τις περικοπές παραγωγής πετρελαίου από τον Αύγουστο, καθώς η παγκόσμια οικονομία ανακάμπτει σιγά-σιγά από την πανδημία.

Ο OPEC+ μειώνει την παραγωγή από τον Μάιο κατά 9,7 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως, ή 10% της παγκόσμιας προσφοράς, αλλά από τον Αύγουστο, οι περικοπές θα μειωθούν επίσημα στα 7,7 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα μέχρι τον Δεκέμβριο.

Το αμερικανικό αργό υποχωρεί 1%, στα 40,77 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ το μπρεντ, με πτώση 0,6%, φτάνει στα $43,50. Πτώση 0,4% για τον χρυσό, στα 1806,30 δολάρια ανά ουγγιά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v