Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέο ιστορικό ρεκόρ για τον χρυσό

Η τιμή του συμβολαίου του χρυσού παραδόσεως Αυγούστου ενισχύθηκε 0,4% στα 1.897,5 δολάρια ανά ουγκιά.

Σε επίπεδα ρεκόρ έκλεισε ο χρυσός την Παρασκευή, καταγράφοντας εβδομαδιαία άνοδο 5%, καθώς η κλιμάκωση των εντάσεων μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας και οι ανησυχίες για τον οικονομικό αντίκτυπο της πανδημίας ενίσχυσαν τη ζήτηση για ασφαλή καταφύγια.

«Κοιτώντας το μακροπρόθεσμο outlook, το σημερινό εξαιρετικά αβέβαιο μακροοικονομικό περιβάλλον σε συνδυασμό με τα άνευ προηγουμένου μέτρα τόνωσης και τα σχεδόν ιστορικά χαμηλά επιτόκια, το ράλι του χρυσού θα κρατήσει για μήνες και ίσως για τα επόμενα τρίμηνα» ανέφερε στο Marketwatch ο συντάκτης της Sevens Report Research.

Αναλυτές της UBS τόνισαν ότι ενώ ο χρυσός θα συνεχίσει να «λαμβάνει στήριξη από τις αυξημένες γεωπολιτικές εντάσεις», πιστεύουν ότι ο κύριος παράγοντας πίσω από την άνοδο της τιμής του χρυσού είναι η αρνητική του συσχέτιση με τα πραγματικά επιτόκια και το δολάριο.

Η τιμή του συμβολαίου του χρυσού παραδόσεως Αυγούστου ενισχύθηκε 0,4% στα 1.897,5 δολάρια ανά ουγκιά. Το επίπεδο αυτό είναι υψηλότερο από το προηγούμενο κλείσιμο-ρεκόρ στα 1.891,9 δολάρια ανά ουγκιά που είχε σημειωθεί τον Αύγουστο του 2011, σύμφωνα με στοιχεία της Dow Jones Market Data.

Kατά τη διάρκεια της συνεδρίασης η τιμή του συμβολαίου του χρυσού ανήλθε ως τα 1.904 δολάρια ανά ουγκιά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v