Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μια «ανάσα» από τα 2.050 δολάρια ο χρυσός

Το ράλι του κίτρινου μετάλλου αποδίδεται στην αποδυνάμωση του δολαρίου, τη μείωση των αποδόσεων των αμερικανικών ομολόγων και τις προσδοκίες για το πακέτο δημοσιονομικών μέτρων στις ΗΠΑ.

Μια «ανάσα» από τα 2.050 δολάρια ο χρυσός

Σε νέο ιστορικό υψηλό σκαρφάλωσε ο χρυσός, αφού «έσπασε» χθες και το όριο των 2.000 δολαρίων, με στήριξη από το αποδυναμωμένο δολάριο, την μείωση των αποδόσεων των αμερικανικών ομολόγων, αλλά και λόγω των προσδοκιών πως θα υπάρξουν περαιτέρω μέτρα για να τονωθεί η οικονομία.

Οπως μεταδίδει το Reuters, η τιμή spot του χρυσού ενισχύεται κατά 0,93% στα 2.036 δολάρια, ενώ τα αμερικανικά futures του χρυσού πλησίασαν τα 2.050 δολάρια η ουγκιά.

Σύμφωνα με τον αναλυτή της IG Market, Kyle Rodda, η πτώση του δολαρίου και των αποδόσεων, καθώς συνεχίζονται οι εικασίες ως προς την παγκόσμια ανάπτυξη και το όποιο πακέτο δημοσιονομιών μέτρων στις ΗΠΑ, είναι αυτά που κινούν υψηλότερα τις τιμές του χρυσού.

«Η προοπτική παραμένει πολύ ισχυρή για τον χρυσό. Το ενδιαφέρον είναι πως είδαμε traders να μειώνουν την έκθεση long τους στον χρυσό σε αυτό το πρόσφατο ράλι, κάτι που υποδηλώνει πως θα μπορούσαν να επανέλθουν στην αγορά νέοι αγοραστές και να σπρώξουν ακόμα υψηλότερα τις τιμές». 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v