Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τα αποθέματα στις ΗΠΑ και η ελπίδα για την οικονομία ανεβάζουν το αργό

Το αμερικανικό αργό κινείται ανοδικά κατά 0,2%, στα 42,86 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ το μπρεντ ενισχύεται 0,1%, στα $45,61. Ο χρυσός, με πτώση κατά 0,2%, διαμορφώνεται στα 1.975,60 δολάρια/ουγγιά.

Τα αποθέματα στις ΗΠΑ και η ελπίδα για την οικονομία ανεβάζουν το αργό

Ενισχύονται οι τιμές του πετρελαίου την Τετάρτη, καταγράφοντας κέρδη για τρίτη μέρα, με τη στήριξη να έρχεται από τα μειωμένα αμερικανικά αποθέματα. Το κλίμα παίρνει ώθηση και από τα ισχυρά στοιχεία μεταποίησης από Ευρωζώνη, ΗΠΑ και Κίνα, που αυξάνουν τις ελπίδες για ανάκαμψη μετά την πανδημία του κορωνοϊού.

Οι επενδυτές έχουν αισιοδοξία, αν και θα μπορούσε να καταρρεύσει οποιαδήποτε στιγμή, σημειώνει ο Stephen Brennock, στέλεχος της PVM.

Τα αποθέματα στις Ηνωμένες Πολιτείες κινήθηκαν αρνητικά κατά 6,4 εκατ. βαρέλια, σύμφωνα με το Αμερικανικό Ινστιτούτο Πετρελαίου -περισσότερο από ό,τι αναμενόταν.

Η τιμή του αργού έχει ανακάμψει από το ιστορικό χαμηλό του Απριλίου, όταν το μπρεντ έκανε βουτιά σε χαμηλό 21 ετών, ενώ το αμερικανικό αργό πέρασε σε αρνητική τιμή.

Στις συναλλαγές της Τετάρτης, το αμερικανικό αργό κινείται ανοδικά κατά 0,2%, στα 42,86 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ το μπρεντ ενισχύεται 0,1%, στα $45,61. Ο χρυσός, με πτώση κατά 0,2%, διαμορφώνεται στα 1.975,60 δολάρια/ουγγιά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v