Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Υποχωρεί το αργό, μικρές προσδοκίες για τη ζήτηση

Στις συναλλαγές της Πέμπτης, το αμερικανικό αργό (West Texas Intermediate – WTI) χάνει 0,7%, στα 40,72 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ το μπρεντ, με ίδια κίνηση, διαμορφώνεται στα $43,02. Καθοδικά ο χρυσός.

Υποχωρεί το αργό, μικρές προσδοκίες για τη ζήτηση

Χαμηλότερα κινούνται οι τιμές του πετρελαίου την Πέμπτη, αφότου η Διεθνής Υπηρεσία Ενέργειας διατήρησε τις προβλέψεις της όσον αφορά τη ζήτηση για το 2020 και το 2021 αμετάβλητες. Αναμένει ότι η ζήτηση για αργό θα υποχωρήσει κατά 8,4 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα (bpd) σε ετήσια βάση φέτος, πριν ανακάμψει κατά 5,5 εκατομμύρια bpd το 2021.

Οι τιμές του αργού υποχωρούν παρά το γεγονός ότι τα στοιχεία του Αμερικανικού Ινστιτούτου Πετρελαίου έδειξαν ότι τα αποθέματα στις Ηνωμένες Πολιτείες κινήθηκαν αρνητικά κατά 5,4 εκατομμύρια bpd την περασμένη εβδομάδα.

Στις συναλλαγές της Πέμπτης, το αμερικανικό αργό (West Texas Intermediate – WTI) χάνει 0,7%, στα 40,72 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ το μπρεντ, με ίδια κίνηση, διαμορφώνεται στα $43,02.

Καθοδικά κινείται ο χρυσός, καθώς το δολάριο σταθεροποιείται, αφότου ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών δήλωσε ότι δεν βλέπει συμφωνία Δημοκρατικών-Ρεπουμπλικανών για το νέο πακέτο οικονομικής τόνωσης, πριν τις προεδρικές εκλογές της 3ης Νοεμβρίου. Την Πέμπτη υποχωρεί οριακά, στα 1.906,30 δολάρια/ουγγιά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v