Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδικά το αργό με την προσοχή στη ζήτηση

Το αμερικανικό αργό ενισχύεται 0,8%, στα 38,89 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ το μπρεντ, με ίδια κίνηση, φτάνει στα $40,77. Ο χρυσός υποχωρεί 0,2%.

Ανοδικά το αργό με την προσοχή στη ζήτηση

Θετικά πρόσημα για τις τιμές του πετρελαίου την Τρίτη μετά τις βαριές απώλειες, με το κλίμα ωστόσο να παραμένει υποτονικό, καθώς η άνοδος των κρουσμάτων κορωνοϊού παγκοσμίως δίνει πλήγμα στις προοπτικές για τη ζήτηση αργού, την ώρα που αυξάνεται η προσφορά.

Η έλλειψη προόδου για το νέο πακέτο οικονομικής βοήθειας προς τους Αμερικανούς επίσης επιβαρύνει τη διάθεση, αν και η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Νάνσι Πελόζι, δήλωσε τη Δευτέρα πως ελπίζει να κλείσει η συμφωνία Δημοκρατικών-Ρεπουμπλικανών, πριν τις προεδρικές εκλογές της 3ης Νοεμβρίου.

Το αμερικανικό αργό ενισχύεται 0,8%, στα 38,89 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ το μπρεντ, με ίδια κίνηση, φτάνει στα $40,77. Ο χρυσός υποχωρεί 0,2%, στα 1.901,90 δολάρια/ουγγιά. 

Μικρά κέρδη ανακοίνωσε ο ενεργειακός γίγαντας BP την Τρίτη για το τρίτο τρίμηνο, ξεπερνώντας ωστόσο τις προσδοκίες των αναλυτών, καθώς η εταιρεία επωφελήθηκε από τις ισχυρότερες τιμές του πετρελαίου. 

Οπως μεταδίδει το CNBC, τα καθαρά κέρδη ανήλθαν σε 100 εκατ. δολάρια, μετά τις απώλειες κατά 6,7 δισ. δολάρια το δεύτερο τρίμηνο και τα κέρδη 2,3 δισ. το τρίτο τρίμηνο του 2019.  Οι αναλυτές στο Refinitiv ανέμεναν από την BP να αναφέρει ζημιά τρίτου τριμήνου ύψους 347 εκατ. δολαρίων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v