Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πάνω από τα 75 δολάρια το Brent

Η τιμή του Brent ξεπέρασε τα 75 δολάρια το βαρέλι για πρώτη φορά από τον Απρίλιο του 2019.

Το υψηλότερο επίπεδο από τον Απρίλιο του 2019 άγγιξε νωρίτερα το πετρέλαιο, ξεπερνώντας τα 75 δολάρια το βαρέλι, δίνοντας ώθηση στις μετοχές του ενεργειακού κλάδου, καθώς οι επενδυτές αναμένουν ισχυρή ζήτηση από τους κλάδους της μεταποίησης και των ταξιδίων που ανακάμπτουν από την πανδημία.

Το Brent  ξεπέρασε τα 75 δολάρια το βαρέλι (στα 75,19 δολάρια) για πρώτη φορά από τον Απρίλιο του 2019, αν και δεν κατάφερε να κρατήσει το θετικό πρόσημο, ενώ και το αμερικανικό αργό σημειώνει απώλειες.

Το Brent έχει καταγράψει άνοδο περίπου 50% από την αρχή του έτους, δείχνοντας πως υπάρχει ισχυρή ζήτηση εν όψει της συνεδρίασης του OPEC+ την επόμενη εβδομάδα. Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Reuters, ο OPEC+ συζητά περαιτέρω σταδιακή αύξηση της πετρελαϊκής παραγωγής από τον Αύγουστο, καθώς αυξάνονται οι τιμές λόγω της ανάκαμψης της ζήτησης, όμως δεν έχει ακόμα ληφθεί απόφαση για τον ακριβή όγκο της αύξησης.

Αυτήν την ώρα, το Brent υποχωρεί κατά 0,60% στα 74,45 δολάρια το βαρέλι και το αργό κατά 0,75% στα 73,11 δολάρια το βαρέλι.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v