Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στάση αναμονής στην αγορά πετρελαίου για τον OPEC+

Ο OPEC+ ετοιμάζεται να συνεδριάσει την 1η Ιουλίου προκειμένου να συζητήσει τη χαλάρωση των περιορισμών στις προμήθειες του, την ώρα που η έξαρση της πανδημίας δημιουργεί ανησυχία για περιορισμό της ζήτησης.

Ήπιες μεταβολές καταγράφονται στην αγορά πετρελαίου, με οριακή πίεση για το Brent, καθώς η έξαρση της παραλλαγής Δέλτα του κορωνοϊού οδηγεί σε νέα lockdowns και ανησυχίες για περιορισμό της ζήτησης.

Η έξαρση της παραλλαγής Δέλτα έρχεται την ώρα που ο OPEC+ ετοιμάζεται να συνεδριάσει την 1η Ιουλίου προκειμένου να συζητήσει τη χαλάρωση των περιορισμών στις προμήθειες του.

Οι προβλέψεις του OPEC για τη ζήτηση δείχνουν πως το δ’ τρίμηνο η παγκόσμια προσφορά πετρελαίου θα υστερεί έναντι της ζήτησης κατά 2,2 εκατ. βαρέλια ημερησίως, δίνοντας περιθώριο στους πετρελαιοπαραγωγούς να συμφωνήσουν σε αύξηση της παραγωγής. Οι δε αναλυτές εκτιμούν πως ο OPEC+ θα αυξήσει τον Αύγουστο την προμήθεια πετρελαίου.

Η τιμή του Brent διαμορφώνεται οριακά χαμηλότερα στα 74,65 δολάρια το βαρέλι ενώ του αμερικανικού αργού ενισχύεται κατά λιγότερο από 0,1% στα 72,97 δολάρια το βαρέλι.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v