Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πάνω από τα 75 δολάρια το Brent

Η μείωση των αποθεμάτων αργού στις ΗΠΑ δίνει ώθηση στις τιμές του πετρελαίου. Ξανά πάνω από τα 75 δολάρια το βαρέλι το Brent.

Σε λίγο υψηλότερο επίπεδο κινούνται οι τιμές του πετρελαίου, λόγω της μείωσης των αποθεμάτων στη μεγαλύτερη καταναλώτρια χώρα πετρελαίου παγκοσμίως, τις ΗΠΑ, στο χαμηλότερο επίπεδό τους από τον Ιανουάριο του 2020.

Τα αποθέματα αργού μειώθηκαν κατά 4,1 εκατ. βαρέλια την εβδομάδα που έληξε στις 23 Ιουλίου, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η αμερικανική υπηρεσία ενεργειακής πληροφόρησης, λόγω των λιγότερων εισαγωγών και της μείωσης στην εβδομαδιαία παραγωγή.

Τα futures του Brent ενισχύονται κατά 0,37% στα 75,02 δολάρια το βαρέλι και του αμερικανικού αργού κατά 0,61% στα 72,83 δολάρια.

Το Reuters σημειώνει πως η τιμή του Brent είχε ξεπεράσει για πρώτη φορά μετά από δύο χρόνια τα 75 δολάρια τον Ιούνιο, στη συνέχεια όμως υποχώρησε λόγω των ανησυχιών πως η ταχεία εξάπλωση της παραλλαγής Δέλτα του κορωνοϊού θα μπορούσε να βλάψει τη ζήτηση, αλλά και λόγω της συμφωνίας στην οποία κατέληξαν οι χώρες του OPEC+ για αύξηση της προμήθειας «μαύρου χρυσού».

 

 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v