Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η έκθεση της ΙΕΑ στηρίζει τις τιμές του πετρελαίου

Η ΙΕΑ στην μηνιαία έκθεσή της ανέφερε πως η αυξανόμενη ζήτηση για πετρέλαιο ανέστρεψε την πορεία της τον Ιούλιο και αναμένεται να συνεχιστεί με βραδύτερο ρυθμό κατά το υπόλοιπο του έτους καθώς το τελευταίο κύμα μολύνσεων Covid οδήγησε χώρες να επαναφέρουν τα περιοριστικά μέτρα.

Σε λίγο υψηλότερο επίπεδο κινείται το πετρέλαιο μετά την εκτίμηση της Διεθνούς Υπηρεσίας Ενέργειας πως η εξάπλωση της μετάλλαξης Δέλτα του κορωνοϊου θα επιβραδύνει την ανάκαμψη της παγκόσμιας ζήτησης πετρελαίου.

Η ΙΕΑ στην μηνιαία έκθεσή της ανέφερε πως η αυξανόμενη ζήτηση για πετρέλαιο ανέστρεψε την πορεία της τον Ιούλιο και αναμένεται να συνεχιστεί με βραδύτερο ρυθμό κατά το υπόλοιπο του έτους  καθώς το τελευταίο κύμα μολύνσεων Covid οδήγησε χώρες να επαναφέρουν τα περιοριστικά μέτρα.

Κατά την ΙΕΑ, τον περασμένο μήνα η ζήτηση μειώθηκε κατά 120.000 βαρέλια ημερησίως, ενώ προέβλεψε πως η ανάπτυξη θα είναι μισό εκατ. βαρέλια χαμηλότερη το β’ εξάμηνο του έτους απ’ ότι ήταν η προηγούμενη εκτίμησή της.

Τα futures του Brent ενισχύονται κατά 0,5% στα 71,8 δολάρια το βαρέλι και του αμερικανικού αργού κατά 0,42% στα 69,55 δολάρια το βαρέλι.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v