Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κατηφορίζει το αμερικανικό αργό, σαρώνει ο τυφώνας Άιντα

Το αμερικανικό αργό υποχωρεί 0,9% και βρίσκεται στα 68,14 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ το μπρεντ χάνει 0,3%, στα $72,45. Μέχρι την Κυριακή, οι εταιρείες Ενέργειας είχαν βάλει φρένο στο 95% της παραγωγής στον Κόλπο του Μεξικού.

Κατηφορίζει το αμερικανικό αργό, σαρώνει ο τυφώνας Άιντα

Από υψηλό τριών εβδομάδων υποχωρεί το αργό, την ώρα που ο τυφώνας Άιντα χτύπησε τον Κόλπο του Μεξικού και οδήγησε σε κλείσιμο εκατοντάδες πλατφόρμες εξόρυξης πετρελαίου. 

Το Εθνικό Κέντρο Τυφώνων (NHC), μέρος του συστήματος της αμερικανικής εθνικής μετεωρολογικής υπηρεσίας, υποβάθμισε τον Άιντα στην Κατηγορία 2 της πεντάβαθμης κατηγορίας Σαφίρ-Σίμσον, προειδοποιώντας όμως πως συνεχίζει να φέρνει ισχυρούς ανέμους και ενδέχεται να προκαλέσει ξαφνικές πλημμύρες σε τομείς της νοτιοανατολικής Λουιζιάνας.

Το αμερικανικό αργό υποχωρεί 0,9% και βρίσκεται στα 68,14 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ το μπρεντ χάνει 0,3%, στα $72,45. Νωρίτερα σήμερα και οι δύο δείκτες είχαν φτάσει στο πιο υψηλό από τις αρχές Αυγούστου.

Μέχρι την Κυριακή, οι εταιρείες Ενέργειας είχαν βάλει φρένο στο 95% της παραγωγής στον Κόλπο, ο οποίος παρέχει περίπου το 17% του πετρελαίου της χώρας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v