Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ισοδύναμο με $150/βαρέλι πετρελαίου το φυσικό αέριο, κοντά $75 το αργό

Πάνω από το 39% της παραγωγής πετρελαίου και φυσικού αερίου στον Κόλπο του Μεξικού δεν έχει ακόμα επανέλθει. Η χονδρική τιμή του φυσικού αερίου στη Βρετανία έχει ξεπεράσει τις 200 πένες ανά θερμική μονάδα, με άλμα 20% σήμερα.

Ισοδύναμο με $150/βαρέλι πετρελαίου το φυσικό αέριο, κοντά $75 το αργό

Ακόμα ένα σκαλοπάτι ανέβηκε η τιμή του αργού πετρελαίου την Τετάρτη, κοντά σε υψηλό έξι εβδομάδων, καθώς υπάρχουν φόβοι ότι ένας νέος τυφώνας θα μπορούσε να πλήξει την παραγωγή στο Τέξας.

Η τιμή του συμβολαίου του πετρελαίου Brent κινείται $1 υψηλότερα, στα 74,6 δολάρια το βαρέλι.

Οι επενδυτές παρακολουθούν την πορεία της τροπικής καταιγίδας Νίκολας στον Κόλπο του Μεξικού, λίγο μετά το καταστροφικό πέρασμα του τυφώνα Άιντα από την περιοχή.

Η παραγωγή στην περιοχή δεν έχει ακόμα ανακάμψει μετά τις καταστροφές και οι ανησυχίες παραμένουν.

Πάνω από το 39% της παραγωγής πετρελαίου και φυσικού αερίου στον Κόλπο του Μεξικού δεν έχει ακόμα επανέλθει, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της αμερικανικής υπηρεσίας Ασφάλειας και Προστασίας Περιβάλλοντος.

Η χονδρική τιμή του φυσικού αερίου στη Βρετανία έχει ξεπεράσει τις 200 πένες ανά θερμική μονάδα, πραγματοποιώντας άλμα 20% σήμερα.

Η χονδρική τιμή του ευρωπαϊκού φυσικού αερίου ισοδυναμεί τώρα με 150,5 δολάρια το βαρέλι -υψηλότερα δηλ. από ό,τι ήταν ποτέ το πετρέλαιο Brent στο «μπουμ» τιμών του 2008, υπολογίζουν ειδικοί της αγοράς ενέργειας.

 

 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v