Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Απώλειες για το αργό, κέρδη για το φυσικό αέριο

Το αμερικανικό αργό χάνει 1,6 δολάριο, στα $94,79 ανά βαρέλι, ενώ το μπρεντ υποχωρεί 1,45 δολάριο, στα $102,43. Ανοδος 5,8% για το ευρωπαϊκό φυσικό αέριο.

Απώλειες για το αργό, κέρδη για το φυσικό αέριο

Υποχωρούν οι τιμές του πετρελαίου την Παρασκευή μετά την πτώση περίπου 3% στην προηγούμενη συνεδρίαση λόγω της αποδυναμωμένης ζήτησης στις Ηνωμένες Πολιτείες, κορυφαία χώρα στην κατανάλωση πετρελαίου στον κόσμο, και την άνοδο της προσφοράς από τη Λιβύη.

Το αμερικανικό αργό έκανε βουτιά στις δύο τελευταίες συνεδριάσεις, αφού τα στοιχεία έδειξαν ότι η ζήτηση βενζίνης στις ΗΠΑ είχε μειωθεί σχεδόν 8% από πέρυσι, εν μέσω της καλοκαιρινής περιόδου οδήγησης, χτυπημένη από τις τιμές-ρεκόρ.

«Στα 8,52 εκατ. βαρέλια την ημέρα, η ζήτηση βρίσκεται στο χαμηλότερο εποχικό της επίπεδο από το 2008, καθώς οι υψηλές τιμές της βενζίνης επηρεάζουν τους καταναλωτές», ανέφεραν σε σημείωμα οι αναλυτές της ANZ Research.

Το αμερικανικό αργό χάνει 1,6 δολάριο, στα $94,79 ανά βαρέλι, ενώ το μπρεντ υποχωρεί 1,45 δολάριο, στα $102,43. Ανοδος για το ευρωπαϊκό φυσικό αέριο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v