Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδος 4% για το αέριο και 2% για το αργό

Το ολλανδικό φυσικό αέριο φτάνει στα 167 ευρώ ανά μεγαβατώρα. Κέρδη καταγράφουν και οι τιμές πετρελαίου, με το αμερικανικό αργό να ενισχύεται 2,6% ή 2,6 δολάρια, στα $100,11 ανά βαρέλι, ενώ το μπρεντ με ίδια κίνηση βρίσκεται στα $103.

Ανοδος 4% για το αέριο και 2% για το αργό

Κέρδη 4% σημειώνουν οι τιμές του ευρωπαϊκού φυσικού αερίου τη Δευτέρα, εν μέσω ρεπορτάζ για την τουρμπίνα που χρειάζεται ο Nord Stream 1, η οποία έπρεπε να συντηρηθεί και για τον λόγο αυτό βρέθηκε στον Καναδά - πρέπει να τοποθετηθεί ως τις 21 Ιουλίου για να μην ξεπαγιάσει η Ευρώπη, αν δεν μπλοφάρει ο Πούτιν...

Πληροφορίες της ρωσικής εφημερίδας Kommersant ανέφεραν ότι ο Καναδάς έστειλε την τουρμπίνα στη Γερμανία με αεροπλάνο στις 17 Ιουλίου, μετά την ολοκλήρωση των εργασιών επισκευής της.

Την προηγούμενη εβδομάδα, η Gazprom δήλωσε ότι δεν μπορούσε να εγγυηθεί την ομαλή λειτουργία του Nord Stream 1, ενώ τόνισε ότι δεν γνώριζε εάν η τουρμπίνα θα επιστραφεί από τον Καναδά. Την ίδια ώρα, ο Ουκρανός Πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι, δήλωσε χθες ότι η αποστολή της τουρμπίνας θα παραβίαζε τις κυρώσεις που επιβλήθηκαν στη Ρωσία για την εισβοή της στην Ουκρανία.

Το ολλανδικό φυσικό αέριο, δείκτης αναφοράς για την Ευρώπη, ενισχύεται 4,8% και φτάνει στα 167 ευρώ ανά μεγαβατώρα.

Διαλύθηκαν οι ελπίδες για άνοδο της παραγωγής από τη Σαουδική Αραβία, καθώς ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας δήλωσε ότι δεν συζητήθηκε το θέμα στη Σύνοδο με τον Αμερικανό Πρόεδρο. Κέρδη καταγράφουν και οι τιμές πετρελαίου, με το αμερικανικό αργό να κινείται ανοδικά 2,6% ή 2,6 δολάρια, στα $100,11 ανά βαρέλι, ενώ το μπρεντ με ίδια άνοδο βρίσκεται στα $103.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v