Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τεχνολογικές πιέσεις στη Wall Street

Σε αρνητικό έδαφος κινούνται οι δείκτες με «βαρίδι» τον Nasdaq. Στο 2,798% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου. Ενισχύεται το δολάριο έναντι του ευρώ. Boυτιά 34% για τη Snap. Απώλειες για το αργό.

Τεχνολογικές πιέσεις στη Wall Street

Χαμηλότεροα κινούνται οι δείκτες, με τους Dow Jones και S&P 500 να κινούνται σε αρνητικό έδαφος και τον Nasdaq να υποχωρεί πάνω από 1%.

Ο Dow Jones διολισθαίνει 0,14% στις 31.991 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 1,51% χαμηλότερα στις 11.878 μονάδες, ενώ ο S&P 500 καταγράφει πτώση 0,64% στις 3.974 μονάδες.

Οι τρεις δείκτες οδεύουν για εβδομαδιαία κέρδη, με τον Nasdaq να είναι κοντά σε εβδομαδιαία άνοδο 5,3%. O Dow Jones έχει ενισχυθεί 2,4% από την αρχή της εβδομάδας και ο S&P 500 3,5%.

Η μετοχή της Snap βουτάει 34% μετά την ανακοίνωση αποτελεσμάτων που ήταν χειρότερα από τις προβλέψεις των αναλυτών. Το κοινωνικό δίκτυο ανέφερε επίσης ότι σκοπεύει να επιβραδύνει τις προσλήψεις. Αμέσως μετά τη δημοσίευση των αποτελεσμάτων ακολούθησαν υποβαθμίσεις της σύστασης της μετοχής από αναλυτές. 

Τα αποτελέσματα της Snap άσκησαν πιέσεις στις μετοχές των κοινωνικών δικτύων και του διαδικτύου. H μετοχή της Meta Platforms υποχωρεί 5%, του Pinterest 8% και της Alphabet 3%.

Η μετοχή του Twitter διολισθαίνει 2% μετά την ανακοίνωση κερδών και εσόδων που ήταν χαμηλότερα των προβλέψεων. 

Βουτιά 4% για τη Verizon καθώς ο πάροχος Ιντερνετ υποβάθμισε τις προβλέψεις για το 2022. 

Μέχρι τώρα έχουν ανακοινώσει αποτελέσματα το 21% των εταιρειών του S&P 500, εκ των οποίων το 70% έχει υπερβεί τις προβλέψεις των αναλυτών. 

Ο Nasdaq έκλεισε την Πέμπτη σε θετικό έδαφος για τρίτη διαδοχική συνεδρίαση, λαμβάνοντας ώθηση και από το ράλι της Tesla κατά 10%. 

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο διολισθαίνει 0,7% στα 95,6 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός σημειώνει άνοδο 0,5% στα 1.722 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ και της βρετανικής λίρας, ενώ υποχωρεί έναντι του γεν. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,019 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς βουτάει 11 μονάδες βάσης, στο 2,78%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v