Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πτώση στη Wall Street με «βαρίδι» την Apple

Αρνητικό γύρισμα για τους δείκτες μετά την ανακοίνωση της Apple ότι θα επιβραδύνει τις προσλήψεις. Άλμα 5% για το αργό. Οριακές κινήσεις για χρυσό. Υποχώρησε το δολάριο. Κέρδη 2,5% για Goldman Sachs. Στο 2,97% το αμερικανικό 10ετές.

Πτώση στη Wall Street με «βαρίδι» την Apple

Με απώλειες έκλεισε η αμερικανική αγορά τη Δευτέρα, διαγράφοντας τα αρχικά κέρδη, μετά την είδηση ότι η Apple σχεδιάζει να βάλει φρένο στις προσλήψεις και στις δαπάνες σε ορισμένα τμήματα εν μέσω ανησυχιών για την κατάσταση της οικονομίας. 

Ο Dow Jones υποχώρησε 0,69% στις 31.075 μονάδες, ο Nasdaq βούτηξε 0,8% στις 11.360 μονάδες, ενώ ο S&P 500 κατέγραψε απώλειες 0,84% στις 3.830 μονάδες.

Η μετοχή της Apple γύρισε σε αρνητικό έδαφος μετά την είδηση και έκλεισε με βουτιά 2,06% στα 147 δολάρια. 

Εν τω μεταξύ, η Goldman Sachs προειδοποίησε ότι θα επιβραδύνει τις προσλήψεις και πιθανώς θα απολύσει προσωπικό με χαμηλές επιδόσεις, παρόλο που ανακοίνωσε κέρδη μεγαλύτερα από τα αναμενόμενα το δεύτερο τρίμηνο.

Οι μετοχές βρίσκονταν σε τροχιά ανάκαμψης από τα χαμηλά του Ιουνίου εν μέσω προσδοκιών ότι η Fed αρχίζει να επιτυγχάνει κάποιες νίκες στη μάχη της κατά του πληθωρισμού. 

«Αυτό που μας κρατάει πάνω είναι φυσικά οι θέσεις εργασίας, οπότε τώρα που αρχίζουμε να βλέπουμε ανακοινώσεις που δείχνουν ότι οι θέσεις εργασίας δεν είναι τόσο σταθερές, αρχίζουμε να βλέπουμε την ύφεση να πλησιάζει» ανέφερε η CIO της Envestnet Solutions στο Bloomberg. 

Nωρίτερα τη Δευτέρα η Goldman Sachs είχε ανακοινώσει κέρδη 2,8 δισ. δολαρίων, ή 7,73 δολάρια ανά μετοχή, για το τρίμηνο που ολοκληρώθηκε στις 30 Ιουνίου σε σύγκριση με τα 5,3 δισ. δολάρια ή 15,02 δολάρια ανά μετοχή, ένα χρόνο νωρίτερα.Τα έσοδα ήταν 11,86 δισ. δολάρια για το δεύτερο τρίμηνο, 23% χαμηλότερα από πέρυσι.Τα αποτελέσματα ήταν υψηλότερα από τις προβλέψεις των αναλυτών.

Η μετοχή πραγματοποίησε άνοδο 2,5% στα 301 δολάρια.

Πτώση στα κέρδη του δεύτερου τριμήνου ανακοίνωσε και η Bank of America, λόγω της μείωσης των εσόδων από την επενδυτική τραπεζική. Ειδικότερα, τα κέρδη μειώθηκαν στα 5,93 δισ. δολάρια ή 73 σεντς ανά μετοχή, για το τρίμηνο που ολοκληρώθηκε στις 30 Ιουνίου, από 8,96 δισ. δολάρια ή 1,03 δολάρια ανά μετοχή, ένα χρόνο νωρίτερα.

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, ο δείκτης της Εθνικής Ένωσης Κατασκευαστών Κατοικιών (NAHB) σημείωσε πτώση 12 μονάδων, στις 55 μονάδες. Η πτώση ήταν η δεύτερη μεγαλύτερη που έχει καταγραφεί στην ιστορία μετά από αυτήν του Απριλίου του 2020 όταν η εμπιστοσύνη είχε βουτήξει κατά 42 μονάδες στις 30 μονάδες.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολίσθησε έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,0146 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ενισχύθηκε 6 μονάδες βάσης, στο 2,97% από 2,91%.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο κατέγραψε άλμα 5% στα 102,6 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός κινήθηκε 0,1% υψηλότερα, στα 1.705 δολάρια ανά ουγκιά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v