Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διεύρυνε το χθεσινό ράλι η Wall Street

Σε υψηλό μήνα οι δείκτες με τον Nasdaq να κλείνει με άνοδο πάνω από 1%. Αλμα 7,6% για τη μετοχή του Netflix. Βουτιά 1% για τον χρυσό κάτω από τα $1.700. Πτώση για το αργό. Θετικό γύρισμα για το δολάριο έναντι του ευρώ. Στο 3,03% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου.

Διεύρυνε το χθεσινό ράλι η Wall Street

Με κέρδη έκλεισαν οι αμερικανικές μετοχές την Τετάρτη, λαμβάνοντας ώθηση από την άνοδο του τεχνολογικού τομέα, με τους δείκτες να κλείνουν στο υψηλότερο επίπεδο από τις αρχές Ιουνίου. 

Ο Dow Jones σημείωσε άνοδο 0,15% στις 31.874 μονάδες, ο Nasdaq κινήθηκε 1,58% υψηλότερα στις 11.897 μονάδες, ενώ ο S&P 500 κατέγραψε κέρδη 0,59% στις 3.959 μονάδες.

Ο S&P 500 έκλεισε σε θετικό έδαφος για δεύτερη διαδοχική συνεδρίαση για πρώτη φορά τις δύο τελευταίες εβδομάδες. 

Την Τρίτη οι μετοχές του αμερικανικού χρηματιστηρίου πέτυχαν μια «90% ανοδική συνεδρίαση» την Τρίτη, με περισσότερο από το 90% των μετοχών που είναι εισηγμένες στο χρηματιστήριο να ανεβαίνουν και να αντιπροσωπεύουν περισσότερο από το 90% του όγκου συναλλαγών.

«Θεωρούμε αυτή την ανοδική ημέρα ως ένα σημάδι ότι η καλοκαιρινή ανάκαμψη για τις αμερικανικές μετοχές μπορεί να συνεχιστεί», έγραψε αναλυτής της Bank of America.

Ο Dow πραγματοποίησε ράλι πάνω από 700 μονάδες κατά τη συνεδρίαση της Τρίτης, με τους S&P 500 και Nasdaq να σημειώνουν άνοδο 2,8% και 3,1%, αντίστοιχα. Οι τρεις δείκτες έκλεισαν πάνω από τους αντίστοιχους κινητούς μέσους όρους 50 ημερών για πρώτη φορά από τον Απρίλιο.

Στο ταμπλό, η μετοχή του Netflix ενισχύθηκε 7,6% στα 216 δολάρια. Η πλατφόρμα συνεχούς ροής περιεχομένου ανακοίνωσε ότι έχασε μόνο 970.000 συνδρομητές το δεύτερο τρίμηνο, λιγότερο από τα 2 εκατομμύρια που είχε προβλέψει προηγουμένως.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο υποχώρησε 1,6% στα 102,7 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός βούτηξε 1% στα 1.693 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο γύρισε σε θετικό έδαφος έναντι του ευρώ μετά τη διαφαινόμενη κατάρρευση της κυβέρνσης Ντράγκι στην Ιταλία.  Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,018 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς σκαρφάλωσε στο 3,03% πραγματοποιώντας άλμα 9 μονάδων βάσης.

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, οι μεταπωλήσεις κατοικιών υποχώρησαν 5,4% στο εποχιακά προσαρμοσμένο μέγεθος των 5,12 εκατομμυρίων μονάδων τον περασμένο μήνα, ανακοίνωσε η Εθνική Ένωση Μεσιτών (NAR).Οι αναλυτές προέβλεπαν πτώση στο 5,37 εκατ. Αυτός ήταν ο πέμπτος διαδοχικός μήνας που οι μεταπωλήσεις κατοικιών κινούνται χαμηλότερα

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v