Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δεύτερη μέρα ανηφορίζουν οι τιμές πετρελαίου

Ανοδος 1,8% για τις τιμές πετρελαίου, με το αμερικανικό αργό στα 98 δολάρια και το μπρεντ μία ανάσα από τα $107. Κέρδη 9% καταγράφει η τιμή του ολλανδικού φυσικού αερίου, δείκτη αναφοράς για την Ευρώπη, φτάνοντας στα 192 ευρώ ανά μεγαβατώρα.

Δεύτερη μέρα ανηφορίζουν οι τιμές πετρελαίου

Ανοδικά κινείται η τιμή του φυσικού αερίου την Τρίτη, εν μέσω αυξημένης ανησυχίας για δυνητική διακοπή της ροής που ανακοίνωσε η Gazprom. 

Η ενεργειακή εταιρεία της Ρωσίας ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι σκοπεύει να μειώσει ξανά τις παραδόσεις φυσικού αερίου μέσω του αγωγού Nord Stream από τις 27 Ιουλίου, στο 20% από το 40% που είναι σήμερα, λόγω εργασιών συντήρησης και άλλης τουρμπίνας της Siemens.

Εν τω μεταξύ, οι υπουργοί Ενέργειας της Ευρωπαϊκής Ενωσης συναντώνται σήμερα για να συζητήσουν το σχέδιο «Εξοικονόμηση φυσικού αερίου για έναν ασφαλή χειμώνα» για την αντιμετώπιση της κατάστασης.

Κέρδη 9% καταγράφει η τιμή του ολλανδικού φυσικού αερίου, δείκτη αναφοράς για την Ευρώπη, φτάνοντας στα 192 ευρώ ανά μεγαβατώρα.

Ενισχύονται και οι τιμές πετρελαίου

Ενισχύονται και οι τιμές του πετρελαίου σήμερα, με το αμερικανικό αργό να κινείται ανοδικά κατά 1,8% ή $1,7 και να φτάνει στα 98,43 δολάρια ανά βαρέλι και το μπρεντ με ίδια κίνηση να βρίσκεται στα 106,94 δολάρια.

Οι τιμές του πετρελαίου αυξήθηκαν για δεύτερη μέρα λόγω των αυξανόμενων ανησυχιών για σύσφιξη της ευρωπαϊκής προσφοράς, αφού η Ρωσία, βασικός προμηθευτής πετρελαίου και φυσικού αερίου στην περιοχή, ανακοίνωσε τη μείωση στην παροχή φυσικού αερίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v