Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Υψηλό τριών εβδομάδων για το μπρεντ

Τέταρτη διαδοχική άνοδος για τις τιμές πετρελαίου. Το αμερικανικό αργό ενισχύεται 0,7%, στα 88 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ το μπρεντ με ίδια κίνηση βρίσκεται στα $94. Αύξηση 2% σημειώνει η τιμή του ευρωπαϊκού φυσικού αερίου, στα 177 ευρώ/μεγαβατώρα.

Υψηλό τριών εβδομάδων για το μπρεντ

Ανοδικά κινούνται οι τιμές του πετρελαίου για τέταρτη συνεδρίαση σήμερα Πέμπτη, με το μπρεντ σε υψηλό τριών εβδομάδων, αφού ο ΟΠΕΚ+ συμφώνησε να συσφίξει περαιτέρω την παγκόσμια προσφορά αργού με μια συμφωνία για μείωση της παραγωγής κατά περίπου 2 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως, τη μεγαλύτερη από το 2020.

Η συμφωνία μεταξύ του Οργανισμού Πετρελαιοεξαγωγικών Χωρών και συμμάχων, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας, μιας ομάδας γνωστής ως ΟΠΕΚ+, έρχεται πριν από το εμπάργκο της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο ρωσικό πετρέλαιο και θα συμπιέσει τις προμήθειες σε μια ήδη σφιχτή αγορά, αυξάνοντας τον πληθωρισμό.

Δεδομένου ότι η παραγωγή σε ορισμένες από τις χώρες του ΟΠΕΚ+ είναι κάτω από τα επίπεδα των στόχων, η πραγματική μείωση θα είναι μικρότερη από τη μείωση κατά 2 εκατομμύρια bpd που συμφωνήθηκε στη συνάντηση.

Το αμερικανικό αργό ενισχύεται 0,7%, στα 88 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ το μπρεντ με ίδια κίνηση βρίσκεται στα $94. Ανοδο 2% σημειώνει η τιμή του ευρωπαϊκού φυσικού αερίου, στα 177 ευρώ ανά μεγαβατώρα.

Λία Δεληγιάννη [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v