Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σταθεροποιητικά το αργό, υποχωρεί το αέριο

Το αμερικανικό αργό παραμένει στα 73,44 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ το μπρεντ διατηρείται στα 80,20. Πτώση 1,9% για το ευρωπαϊκό αέριο, στα 56,7 ευρώ ανά μεγαβατώρα.

Σταθεροποιητικά το αργό, υποχωρεί το αέριο

Σταθεροποιητικά κινούνται οι τιμές του πετρελαίου, αφού υποχώρησαν περίπου 8% την περασμένη εβδομάδα, φτάνοντας σε χαμηλό τριών εβδομάδων, καθώς οι ανησυχίες για τις μεγάλες οικονομίες αντιστάθμισαν τα σημάδια ανάκαμψης της ζήτησης στην Κίνα, τον κορυφαίο εισαγωγέα πετρελαίου στον κόσμο.

Την περασμένη Παρασκευή, το WTI και το Brent υποχώρησαν 3% αφού τα ισχυρά στοιχεία για τις θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ προκάλεσαν ανησυχίες ότι η Federal Reserve θα συνεχίσει να αυξάνει τα επιτόκια, γεγονός που με τη σειρά του ενίσχυσε το δολάριο.

Ενώ οι φόβοι ύφεσης κυριάρχησαν στην αγορά την περασμένη εβδομάδα, την Κυριακή ο Εκτελεστικός Διευθυντής του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας (IEA) Fatih Birol τόνισε ότι η ανάκαμψη της Κίνας παραμένει βασικός μοχλός για τις τιμές του πετρελαίου.

Το αμερικανικό αργό παραμένει στα 73,44 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ το μπρεντ διατηρείται στα 80,20. Απώλειες 1,9% για το ευρωπαϊκό αέριο, στα 56,7 ευρώ ανά μεγαβατώρα.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v