Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανεβαίνουν τα αποθέματα, κατηφορίζουν οι τιμές πετρελαίου

Στα 75 δολάρια ανά βαρέλι το μπρεντ.

Ανεβαίνουν τα αποθέματα, κατηφορίζουν οι τιμές πετρελαίου

Υποχωρούν οι τιμές πετρελαίου, μετά από δύο συνεχόμενες ημέρες κερδών, καθώς μια έκθεση του κλάδου έδειξε ότι τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ αυξήθηκαν απροσδόκητα την περασμένη εβδομάδα, δίνοντας ένδειξη ότι η ζήτηση μπορεί να εξασθενεί.

Τα στοιχεία από το Αμερικανικό Ινστιτούτο Πετρελαίου την Τρίτη έδειξαν ότι τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά περίπου 3,3 εκατομμύρια βαρέλια την εβδομάδα που έληξε στις 17 Μαρτίου, ανέφεραν πηγές.

Το αποτέλεσμα ήταν σε αντίθεση με τις προσδοκίες για πτώση περίπου 1,6 εκατομμυρίων βαρελιών από οκτώ αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters.

Οι traders και οι αναλυτές θα αναζητήσουν στοιχεία από την Υπηρεσία Ενεργειακών Πληροφοριών των ΗΠΑ σήμερα για να δουν εάν επιβεβαιώνει σημάδια ασθενέστερης ζήτησης αργού.

«Ωστόσο, κλειδί για τις αγορές σήμερα θα είναι η συνεδρίαση της Fed εν μέσω συνεχιζόμενης αβεβαιότητας σχετικά με το εάν θα διατηρήσει αμετάβλητα τα επιτόκια ή θα τα αυξήσει κατά 25 bp», ανέφεραν αναλυτές της ING Bank σε σημείωμα πελατών.

Οι τιμές στην αγορά εμπορευμάτων, σύμφωνα με το Bloomberg:

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v