Η άνοδος του δολαρίου ρίχνει τις τιμές πετρελαίου

Το αμερικανικό αργό χάνει $1,2 και φτάνει στα $77,92 ανά βαρέλι, ενώ το μπρεντ με ίδια πτώση βρίσκεται στα $81,79.

Η άνοδος του δολαρίου ρίχνει τις τιμές πετρελαίου

Υποχωρούν οι τιμές του πετρελαίου, καθώς τα οικονομικά στοιχεία των ΗΠΑ και οι προσδοκίες για αυξήσεις των επιτοκίων ώθησαν ανοδικά το δολάριο, προκαλώντας φόβους ότι ένα ισχυρότερο δολάριο θα πλήξει την παγκόσμια ζήτηση πετρελαίου καθιστώντας το πιο ακριβό.

Η οικονομική δραστηριότητα των ΗΠΑ άλλαξε ελάχιστα τις τελευταίες εβδομάδες, καθώς η αύξηση της απασχόλησης μετριάστηκε κάπως και οι αυξήσεις των τιμών φάνηκαν να επιβραδύνονται, σύμφωνα με έκθεση της Federal Reserve που δημοσιεύθηκε την Τετάρτη.

«Μεγεθύνονται οι πρόσφατες ανησυχίες ότι η νομισματική σύσφιξη έχει αποδυναμώσει τη ζήτηση για πετρέλαιο. Ένα ισχυρότερο δολάριο επιβαρύνει επίσης την όρεξη των επενδυτών», ανέφερε η ANZ Research σε σημείωμα πελατών.

Τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ μειώθηκαν κατά 4,6 εκατομμύρια βαρέλια την περασμένη εβδομάδα καθώς οι εργασίες διυλιστηρίων και οι εξαγωγές αυξήθηκαν, ενώ τα αποθέματα βενζίνης εκτινάχθηκαν απροσδόκητα λόγω της απογοητευτικής ζήτησης, σύμφωνα με την Υπηρεσία Ενεργειακών Πληροφοριών των ΗΠΑ.

Λία Δεληγιάννη [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v