Χαμηλές πτήσεις για τις τιμές πετρελαίου

Το αμερικανικό αργό χάνει 35 σεντς, στα 72,54 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ το μπρεντ με πτώση 34 σεντς, βρίσκεται στα $76,59.

Χαμηλές πτήσεις για τις τιμές πετρελαίου

Υποχωρούν οι τιμές του πετρελαίου, καθώς οι επενδυτές παρακολουθούν επιφυλακτικά τα σημάδια προόδου στις συνομιλίες για την αύξηση του ανώτατου ορίου χρέους των ΗΠΑ, μετά την άνοδο σχεδόν 3% στην προηγούμενη συνεδρίαση λόγω αισιοδοξίας για τη ζήτηση καυσίμων στις ΗΠΑ.

Η απότομη πτώση των αποθεμάτων βενζίνης στις ΗΠΑ λόγω της αύξησης της ζήτησης στα υψηλότερα επίπεδα από το 2021 και η αισιοδοξία γύρω από τις διαπραγματεύσεις για το ανώτατο όριο του χρέους των ΗΠΑ, βοήθησαν τους κύριους δείκτες αναφοράς του πετρελαίου να διαμορφωθούν πάνω από 2 δολάρια υψηλότερα την Τετάρτη.

Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν και ο κορυφαίος Ρεπουμπλικανός του Κογκρέσου Κέβιν Μακάρθι τόνισαν την Τετάρτη την αποφασιστικότητά τους να καταλήξουν σύντομα σε συμφωνία για την αύξηση του ανώτατου ορίου χρέους των 31,4 τρισεκατομμυρίων δολαρίων της ομοσπονδιακής κυβέρνησης και την αποφυγή μιας οικονομικά καταστροφικής χρεοκοπίας.

Το αμερικανικό αργό χάνει 35 σεντς, στα 72,54 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ το μπρεντ με απώλειες 34 σεντς, βρίσκεται στα $76,59.

Λία Δεληγιάννη [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v