Κατηφορίζει το αργό μετά το άλμα

Το αμερικανικό αργό υποχωρεί 72 σεντς, στα 85,97 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ το μπρεντ με ίδια πτώση βρίσκεται στα $89,25.

Κατηφορίζει το αργό μετά το άλμα

Κατηφορίζουν οι τιμές του πετρελαίου μετά την άνοδο που προκλήθηκε από την παράταση των περικοπών προσφοράς από τη Σαουδική Αραβία και τη Ρωσία μέχρι το τέλος της χρονιάς. Το αμερικανικό αργό υποχωρεί 72 σεντς, στα 85,97 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ το μπρεντ με ίδια πτώση βρίσκεται στα $89,25.

Η Σαουδική Αραβία θα παρατείνει τη μείωση της παραγωγής πετρελαίου κατά 1 εκατομμύριο βαρέλια την ημέρα, για άλλους τρεις μήνες έως τα τέλη Δεκεμβρίου 2023, σύμφωνα με αξιωματούχο του υπουργείου Ενέργειας.

Η Ρωσία παρέτεινε την απόφασή της να μειώσει τις εξαγωγές πετρελαίου της κατά 300.000 bpd μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Alexander Novak.

Οι μονομερείς περικοπές από τη Σαουδική Αραβία και τη Ρωσία είναι επιπλέον των περικοπών που αποφασίστηκαν τον Απρίλιο από αρκετούς παραγωγούς του ΟΠΕΚ+, οι οποίες εκτείνονται μέχρι το τέλος του 2024.

Και οι δύο χώρες θα επανεξετάζουν τις αποφάσεις περικοπών κάθε μήνα για να αξιολογούν το ενδεχόμενο εμβάθυνσης των περικοπών ή αύξησης της παραγωγής ανάλογα με τις συνθήκες της αγοράς.

Λία Δεληγιάννη [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v