Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εσπασε το φράγμα και των $95 το μπρεντ

Πρώτη φορά από τον περασμένο Νοέμβριο ξεπερνάει αυτό το όριο. Οι περικοπές παραγωγής από Σαουδική Αραβία και Ρωσία και οι ενδείξεις οικονομικής ανάκαμψης στην Κίνα ζεσταίνουν το κλίμα. Ανεβαίνει η ζήτηση.

Εσπασε το φράγμα και των $95 το μπρεντ

Πάνω από τα 95 δολάρια ανά βαρέλι βρίσκεται το μπρεντ, για πρώτη φορά από τον Νοέμβριο του περασμένου έτους, καθώς η μείωση της παραγωγής από Σαουδική Αραβία και Ρωσία και οι ενδείξεις οικονομικής ανάκαμψης στην Κίνα ενίσχυσαν το κλίμα.

Το μπρεντ καταγράφει άνοδο έως και 0,7%, στο υψηλό των 95,09 δολαρίων ανά βαρέλι, ενώ το αμερικανικό αργό με άνοδο 1,1%, φτάνει στα 92,50 δολάρια. Και οι δύο δείκτες αναφοράς έφτασαν στην υψηλότερη τιμή των τελευταίων 10 μηνών.

Ο πρίγκιπας Αμπντουλαζίζ μπιν Σαλμάν, υπουργός Ενέργειας της Σαουδικής Αραβίας, επέμεινε τη Δευτέρα ότι η απόφαση του βασιλείου αυτόν τον μήνα να παρατείνει τις περικοπές στην παραγωγή πετρελαίου μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους δεν αφορούσε «την αύξηση των τιμών», ακόμη και καθώς τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης κινούνται προς τα 100 δολάρια ανά βαρέλι.

 

Λία Δεληγιάννη [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v