Αλμα 2% για τις τιμές πετρελαίου

Το αμερικανικό αργό ενισχύεται $1,90, στα $88,56 ανά βαρέλι, ενώ το μπρεντ με άνοδο $1,80, φτάνει στα 91,70 δολάρια ανά βαρέλι. Ανησυχίες για τον εφοδιασμό μετά την μεγαλύτερη από την αναμενόμενη πτώση των αποθεμάτων στις ΗΠΑ.

Αλμα 2% για τις τιμές πετρελαίου

Δύο δολάρια ανά βαρέλι υψηλότερα κινούνται οι τιμές του πετρελαίου, αφού τα στοιχεία του κλάδου έδειξαν μεγαλύτερη από την αναμενόμενη άνοδο των αποθεμάτων αργού στις ΗΠΑ εν μέσω ανησυχιών για διακοπή του εφοδιασμού από τη Μέση Ανατολή λόγω της βαθύτερης σύγκρουσης Ισραήλ-Χαμάς.

Τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ μειώθηκαν κατά περίπου 4,4 εκατομμύρια βαρέλια την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 13 Οκτωβρίου, σύμφωνα με πηγές της αγοράς που επικαλούνται στοιχεία του Αμερικανικού Ινστιτούτου Πετρελαίου. Η πτώση ήταν πολύ μεγαλύτερη από αυτή που είχαν προβλέψει οι αναλυτές - εκτιμούσαν ότι θα υποχωρήσουν κατά 300.000 βαρέλια.

Η ένταση στη Μέση Ανατολή κλιμακώθηκε αφού περίπου 500 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν σε έκρηξη σε νοσοκομείο της Γάζας την Τρίτη, για την οποία Ισραηλινοί και Παλαιστίνιοι αξιωματούχοι κατηγόρησαν ο ένας τον άλλον.

Το αμερικανικό αργό ενισχύεται $1,90, στα $88,56 ανά βαρέλι, ενώ το μπρεντ με άνοδο $1,80, φτάνει στα 91,70 δολάρια ανά βαρέλι.

Λία Δεληγιάννη [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v