Κατηφορίζουν οι τιμές πετρελαίου και αερίου

Το αμερικανικό αργό χάνει 13 σεντς, στα 87,57 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ το μπρεντ με πτώση 25 σεντς, βρίσκεται στα $90,64. Καθοδικά κινείται και η τιμή του ευρωπαϊκού φυσικού αερίου (-2,3%), στα 52,72 ευρώ ανά μεγαβατώρα.

Κατηφορίζουν οι τιμές πετρελαίου και αερίου

Υποχωρούν οι τιμές του πετρελαίου, αντιστρέφοντας το ράλι της περασμένης Παρασκευής, καθώς οι επενδυτές περιμένουν να δουν εάν η σύγκρουση Ισραήλ-Χαμάς θα εμπλέξει και άλλες χώρες, κάτι που θα μπορούσε να ανεβάσει περαιτέρω τις τιμές και να προκαλέσει νέο πλήγμα στην παγκόσμια οικονομία.

Και οι δύο δείκτες αναφοράς σημείωσαν άνοδο σχεδόν 6% την Παρασκευή, σημειώνοντας τα υψηλότερα ημερήσια ποσοστιαία κέρδη τους από τον Απρίλιο, καθώς οι επενδυτές εκτιμούσαν την πιθανότητα μιας ευρύτερης σύγκρουσης στη Μέση Ανατολή.

Η σύγκρουση στη Μέση Ανατολή είχε μικρό αντίκτυπο στον παγκόσμιο εφοδιασμό πετρελαίου και φυσικού αερίου καθώς το Ισραήλ δεν είναι μεγάλη παραγωγός χώρα.

Ωστόσο, οι επενδυτές και οι παρατηρητές της αγοράς αξιολογούν πώς θα μπορούσε να κλιμακωθεί η σύγκρουση και τι μπορεί να σημαίνει για τις προμήθειες από γειτονικές χώρες στην κορυφαία περιοχή παραγωγής πετρελαίου στον κόσμο.

Το αμερικανικό αργό χάνει 13 σεντς, στα 87,57 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ το μπρεντ με πτώση 25 σεντς, βρίσκεται στα $90,64. 

Καθοδικά κινείται και η τιμή του ευρωπαϊκού φυσικού αερίου (-2,3%), στα 52,72 ευρώ ανά μεγαβατώρα.

Λία Δεληγιάννη [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v