Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επεκτείνει τα κέρδη του το πετρέλαιο

Στα $72 το αμερικανικό αργό, στα $77 το μπρεντ. Οι μαχητές των Χούτι επιτίθενται σε όλο και περισσότερα εμπορικά πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα - ειδικά πλοία που ισχυρίζονται ότι συνδέονται με το Ισραήλ - ως απάντηση στον πόλεμο στη Γάζα.

Επεκτείνει τα κέρδη του το πετρέλαιο

Ανοδικά κινούνται οι τιμές του πετρελαίου, μετά την πρώτη εβδομαδιαία άνοδο από τα τέλη Οκτωβρίου, καθώς μεγάλες ναυτιλιακές εταιρείες ανέστειλαν τη διέλευση μέσω της Ερυθράς Θάλασσας.

Το αμερικανικό αργό κερδίζει 63 σεντς, στα 72,06 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ το μπρεντ με ίδια άνοδο βρίσκεται στα $77,16.

Η Αρχή της Διώρυγας του Σουέζ της Αιγύπτου δήλωσε ότι «παρακολουθεί στενά» τις εντάσεις στην Ερυθρά Θάλασσα αφού οι ΗΠΑ δήλωσαν ότι κατέρριψαν 14 μη επανδρωμένα αεροσκάφη που εκτοξεύτηκαν από περιοχές της Υεμένης που ελέγχονται από τους Χούτι και οι οποίοι υποστηρίζονται από το Ιράν.

Οι μεγάλες ναυτιλιακές εταιρείες MSC Mediterranean Shipping και CMA CGM ανακοίνωσαν και αυτές το Σαββατοκύριακο ότι δεν θα στείλουν τα πλοία τους μέσω του σημείου ενόψει των αυξανόμενων απειλών, ενώ η Maersk Tankers δήλωσε ότι θα δώσει στα πλοία της την επιλογή αποφυγής της διαδρομής.

Οι μαχητές των Χούτι επιτίθενται σε όλο και περισσότερα εμπορικά πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα - ειδικά πλοία που ισχυρίζονται ότι συνδέονται με το Ισραήλ - ως απάντηση στον πόλεμο στη Γάζα.

Περισσότερα για το θέμα στα παρακάτω λινκ:

Λία Δεληγιάννη [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v