Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πέφτουν οι ελπίδες εκεχειρίας στη Μ. Ανατολή κι ανεβαίνει το πετρέλαιο

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αργού τύπου Brent ενισχύονται κατά 31 σεντς στα 90,69 δολάρια το βαρέλι. Το αμερικανικό αργό West Texas Intermediate με ίδια άνοδο φτάνει στα 86,74 δολάρια.

Πέφτουν οι ελπίδες εκεχειρίας στη Μ. Ανατολή κι ανεβαίνει το πετρέλαιο

Ανοδικά κινούνται οι τιμές του πετρελαίου σήμερα Τρίτη, αφού μειώθηκαν οι ελπίδες ότι οι διαπραγματεύσεις μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς θα οδηγούσαν σε κατάπαυση του πυρός στη Γάζα, εν μέσω ανησυχιών ότι η παρατεταμένη σύγκρουση θα μπορούσε ενδεχομένως να διαταράξει τον εφοδιασμό από τη βασική παραγωγική περιοχή της Μέσης Ανατολής.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αργού τύπου Brent ανοδικά κατά 31 σεντς στα 90,69 δολάρια το βαρέλι. Το αμερικανικό αργό West Texas Intermediate (WTI) με ίδια άνοδο φτάνει στα 86,74 δολάρια.

Ένας νέος γύρος συζητήσεων Ισραήλ-Χαμάς για την κατάπαυση του πυρός στο Κάιρο είχε τερματίσει ένα ράλι πολλών συνεδριάσεων τη Δευτέρα, οδηγώντας το Brent στην πρώτη πτώση του σε πέντε συνεδριάσεις και το WTI στην πρώτη του πτώση σε επτά συνεδριάσεις, με την προοπτική ότι οι γεωπολιτικοί κίνδυνοι θα μπορούσαν να αμβλυνθούν.

Ωστόσο, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε τη Δευτέρα ότι έχει οριστεί ημερομηνία για την εισβολή του Ισραήλ στον θύλακα της Ράφα στη Γάζα.

Αυτό "τερματίζει τις ελπίδες που κατέκλυσαν για λίγο την αγορά χθες ότι οι γεωπολιτικές εντάσεις στην περιοχή μπορεί να χαλαρώσουν", έγραψε σε σημείωμά του ο Tony Sycamore, αναλυτής της αγοράς στην IG.

Λία Δεληγιάννη [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v