Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σταθεροποιητικά κινείται η τιμή του brent

Σταθεροποιητικά κινούνται οι τιμές του brent και του αργού πετρελαίου στις διεθνείς αγορές, μετά την ανακοίνωση της Ρωσίας ότι θα διατηρήσει και στο β’ τρίμηνο τους περιορισμούς στις εξαγωγές ρωσικού αργού προκειμένου να βοηθήσει τον ΟΠΕΚ στη στήριξη των τιμών του.

Η Ρωσία ανακοίνωσε ότι θα διατηρήσει και στο δεύτερο τρίμηνο τους περιορισμούς στις εξαγωγές ρωσικού αργού για να βοηθήσει τον ΟΠΕΚ να στηρίξει τις διεθνείς τιμές του πετρελαίου. Ωστόσο διεθνείς αναλυτές εκτιμούν ότι η δεύτερη σε μέγεθος πετρελαιοπαραγωγός χώρα δεν θα υποχρεώσει τις ρωσικές πετρελαϊκές εταιρίες να συμμορφωθούν με τις υποσχέσεις που έδωσε σήμερα.

Ο Ρώσος πρωθυπουργός Μιχαήλ Κασιάνοφ και τα στελέχη των κορυφαίων πετρελαϊκών εταιριών της χώρας συμφώνησαν να περικόψουν τις εξαγωγές ρωσικού αργού κατά 150.000 βαρέλια ημερησίως. Ο ΟΠΕΚ, από την πλευρά του, δήλωσε ”πολύ ικανοποιημένος” με τη σημερινή απόφαση της Ρωσίας, και επισήμανε οτι ”αυτό που έχει σημασία είναι τι δηλώνει η Ρωσία, εφόσον αποφεύγει έτσι τη σύγκρουση με τον ΟΠΕΚ και το ενδεχόμενο πολέμου τιμών”, δήλωσε ο Στέφεν Ο’ Σάλιβαν, επικεφαλής έρευνας στην United Financial Group στη Μόσχα.

Στο μεταξύ στις διεθνείς αγορές, η τιμή του πετρελαίου κινείται σταθεροποιητικά με το brent να διαμορφώνεται στα 24,90 δολάρια το βαρέλι και το αργό στην αγορά της Νέας Υόρκης να διαμορφώνεται στα 25,20 δολάρια το βαρέλι, καταγράφοντας οριακή πτώση κατά 0,08%.

Πτώση 0,75% καταγράφει και η τιμή του χρυσού παραμένοντας ωστόσο πάνω από τα 290 δολάρια η ουγκιά, και πιο συγκεκριμένα, τα 292,30.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v