Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Υψηλότερα ο χρυσός - υποχωρεί το πετρέλαιο

Στο προσκήνιο επανέρχεται και πάλι ο χρυσός, που ακολουθεί ανοδική πορεία, ύστερα από εκτίμηση της Διεθνούς Επιτροπής Χρυσού ότι η τιμή θα ανεβεί μετά την 1η Απριλίου, ενώ με τάσεις υποχώρησης –αν και σε υψηλά επίπεδα, άνω των 25 δολαρίων- κινείται το πετρέλαιο.

Ανοδική πορεία καταγράφει ο χρυσός ύστερα από τη δημοσιοποίηση της εκτίμησης της Διεθνούς Επιτροπής Χρυσού ότι η τιμή θα ανέβει κατά πολύ μετά την 1η Απριλίου, ενώ πτωτικά -αν και σε υψηλά επίπεδα, άνω των 25 δολαρίων- κινείται το πετρέλαιο.

Οσον αφορά στην αγορά μετάλλων, ο χρυσός διαπραγματεύεται το πρωί της Παρασκευής στο +0,20% και συγκεκριμένα στα 293,35 δολάρια ανά ουγκιά, με τους αναλυτές να προβλέπουν ότι θα ανεβεί, καθώς ευεργετικά αναμένεται να επιδράσει δήλωση στελέχους της Διεθνούς Επιτροπής Χρυσού ότι ”η τιμή του χρυσού θα ανεβεί κατά πολύ, ειδικά μετά την 1η Απριλίου, λόγω στροφής των επενδυτών”.

Χαρακτηριστικά είναι και τα στατιστικά από πλευράς Ιαπωνίας, σύμφωνα με τα οποία το Φεβρουάριο οι εισαγωγές της χώρας σε χρυσό σημείωσαν άνοδο της τάξεως του 662%.

Οσον αφορά στο πετρέλαιο, οι τιμές υποχωρούν το πρωί της Παρασκευής κατά 0,11% για το NYMEX, που κυμαίνεται ωστόσο σε υψηλά ακόμη επίπεδα των 25,50 δολαρίων ανά βαρέλι και κατά 0,17% για το brend στο Λονδίνο, η τιμή του οποίου βρίσκεται επίσης σε υψηλά επίπεδα (25,25 δολάρια ανά βαρέλι).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v