Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ράλι στα ομόλογα της Ευρωζώνης μετά την ΕΚΤ

Η αιφνιδιαστική μείωση των επιτοκίων από την ΕΚΤ προκάλεσε ράλι στα ομόλογα της Ευρωζώνης. Με αρνητικό πρόσημο οι αποδόσεις 2ετών ομολόγων σε οχτώ ευρωπαικές χώρες.

Ράλι σημειώνουν τα ευρωπαϊκά ομόλογα, με τις αποδόσεις 2ετών ομολόγων οχτώ χωρών της Ευρωζώνης να κινούνται με αρνητικό πρόσημο μετά την αιφνιδιαστική μείωση του βασικού επιτοκίου σε νέα επίπεδα ρεκόρ από την ΕΚΤ.

«Για άλλη μια φορά η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αιφνιδίασε ευχάριστα τις αγορές, επιβεβαιώνοντας την πρόθεσή της να στηρίξει τις ευρωπαϊκές οικονομίες», σημείωσε ο αναλυτής της Banco Bilbao, Jose Miguel Rodrigues.

H απόδοση του γερμανικού 2ετούς ομολόγου υποχωρεί κατά τέσσερις μονάδες βάσης στο -0,06% ενώ νωρίτερα είχε κινηθεί χαμηλότερα έως το -0,084% ήτοι σε χαμηλό αντίστοιχο του Δεκεμβρίου 2012. Σημειώνεται ότι κάθε αγορά ομολόγου με αρνητική απόδοση σημαίνει ότι οι επενδυτές στη λήξη θα λάβουν λιγότερα χρήματα από αυτά που τοποθέτησαν.

Επιπλέον με αρνητικό πρόσημο διαπραγματεύονται οι αποδόσεις των 2ετών ομολόγων σε Αυστρία, Βέλγιο, Φιλανδία, Γαλλία και Ολλανδία. Αρνητικό πρόσημο καταγράφουν και οι αποδόσεις των 2ετών ομολόγων σε Δανία και Ελβετία.

Αντίστοιχα στην Ιταλία, η απόδοση του 10ετούς ομολόγου υποχωρεί σε νέο ιστορικό χαμηλό καθώς κινείται χαμηλότερα κατά 16 μονάδες βάσης στο 2,302%.

Στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου ενισχύθηκε κατά δύο μονάδες βάσης στο 2,42%.

Γιάννης Μάρης [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v