Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πέρασε το 6,2% η απόδοση του ελληνικού 10ετούς

Νευρικότητα στην αγορά μία ημέρα μετά τη συνάντηση Σαμαρά με την Άγκελα Μέρκελ. Στο 6,23% η απόδοση για το 10ετές ελληνικό ομόλογο με ενίσχυση 15 μονάδων βάσης.

Νέες πτωτικές τάσεις καταγράφονται στα ελληνικά ομόλογα μία ημέρα μετά τη συνάντηση του Αντώνη Σαμαρά με τη Γερμανίδα καγκελάριο. Η απόδοση (που κινείται αντιστρόφως των τιμών) των 10ετών ελληνικών ομολόγων ενισχύεται κατά 15 μονάδες βάσης, αγγίζοντας το 6,23% στην πλατφόρμα Tradeweb.

Οι αναλυτές επισημαίνουν πως υπάρχει μία νευρικότητα μεταξύ των επενδυτών για τα σχέδια του Έλληνα πρωθυπουργού περί αναχρηματοδότησης της χώρας μέσω των αγορών αλλά και για το θέμα της εξόδου του ΔΝΤ. «Το γεγονός ότι η Ελλάδα θα μπορούσε να στηριχθεί στη χρηματοδότηση μέσω αγορών, ενδεχομένως να οδηγήσει σε αναβολή μίας βιώσιμης λύσης (για το χρέος) που ακόμη δεν έχει βρεθεί» δηλώνει ο ο Daniel Lenz, της DZ Bank.  «Οι επενδυτές θέλουν να δουν μείωση του χρέους. Αλλιώς, η Ελλάδα μόνη της δεν είναι βιώσιμη λύση» εξηγεί ο Alessandro Giansanti, της ING.

Αντίστοιχη όμως, είναι η τάση και για άλλα ομόλογα του ευρωπαϊκού Νότου. Συγκεκριμένα, η απόδοση του 10ετούς ομολόγου Ισπανίας ενισχύεται στο 2,207% και της Ιταλίας στο 2,411%.

.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v