Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο 7,3% η απόδοση του ελληνικού 10ετούς

Αποκλιμάκωση στις αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων, με τους επενδυτές να "επικροτούν" μια πιθανή παράταση του ελληνικού μνημονίου. Νέα ιστορικά χαμηλά στις αποδόσεις των ομολόγων της ευρωπεριφέρειας, μετά τη χθεσινή συνεδρίαση της ΕΚΤ.

Σε νέα ιστορικά χαμηλά υποχωρούν οι αποδόσεις των ομολόγων της ευρωπεριφέρειας, μετά τις δηλώσεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας ότι ετοιμάζει ένα ευρύ πρόγραμμα αγοράς τίτλων, συμπεριλαμβανομένων και κρατικών ομολόγων, το οποίο θα εξεταστεί στη συνεδρίαση της ΕΚΤ τον Ιανουάριο.

Η απόδοση του πορτογαλικού 10ετούς ομολόγου κινείται σε ιστορικό χαμηλό, στο 2,75%, του ιταλικού 10ετούς υποχώρησε έως το 1,948% -το χαμηλότερο επίπεδό από τότε που άρχισε η συγκέντρωση δεδομένων από το Bloomberg, το 1993- ενώ αυτήν την ώρα κινείται στο 1,97%. Κοντά στο ιστορικό χαμηλό η απόδοση και του ισπανικού 10ετούς, που διαμορφώνεται αυτήν την ώρα στο 1,84%.

Εν τω μεταξύ, χαμηλότερα κινούνται οι αποδόσεις και των ελληνικών ομολόγων, καθώς οι επενδυτές δείχνουν να «χαίρονται» για την πιθανή παράταση του μνημονίου.

To yield του 10ετούς ελληνικού τίτλου υποχώρησε έως και το 7,15%, ενώ αυτήν την ώρα διαπραγματεύεται στο 7,30%, του 5ετούς στο 6,44% και του 2ετούς στο 6,07%.

Στο 0,76% η απόδοση του 10ετούς γερμανικού bund, στο 0,13% του 5ετούς και στο -0,021% του 3ετούς.

 

Άννα Φαλτάιτς [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v