Σε ιστορικό χαμηλό οι αποδόσεις των ισπανικών ομολόγων

Η αποκάλυψη του Reuters αναφορικά με το σχέδιο που συζητείται στην ΕΚΤ, προκειμένου να προχωρήσει σε ποσοτική χαλάρωση, στέλνει σε νέα ιστορικά χαμηλά τις αποδόσεις των ισπανικών και ιταλικών ομολόγων. Κάτω του 9% η απόδοση του ελληνικού 5ετούς.

Νέο ιστορικό χαμηλό για τις αποδόσεις των ισπανικών και ιταλικών ομολόγων, με τους traders να επικαλούνται δημοσίευμα του Reuters, σύμφωνα με το οποίοι αξιωματούχοι της ΕΚΤ εξετάζουν τρόπους ώστε να διασφαλιστεί ότι οι αδύναμες χώρες που έχουν να κερδίσουν τα περισσότερα από το τύπωμα χρήματος, θα φέρουν και μεγαλύτερο μέρος του ρίσκου και του κόστους.

Αξιωματούχοι, μιλώντας υπό τον όρο της ανωνυμίας, δήλωσαν στο Reuters πως η ΕΚΤ θα μπορούσε να απαιτήσει από τις κεντρικές τράπεζες χωρών όπως η Ελλάδα ή η Πορτογαλία να βάλουν στην άκρη επιπλέον χρήματα, ή προβλέψεις, ώστε να καλύψουν τις πιθανές απώλειες από τις αγορές ομολόγων.

Η απόδοση του ισπανικού 10ετούς ομολόγου υποχωρεί στο νέο ιστορικό χαμηλό του 1,71%, ενώ η απόδοση του ιταλικού τίτλου κινείται στο 1,95% και του πορτογαλικού στο 2,75%.

Εν τω μεταξύ, σταθεροποιητικά κινούνται οι αποδόσεις των ελληνικών κρατικών ομολόγων, εν αναμονή της δεύτερης ψηφοφορίας στη Βουλή για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, η οποία θα πραγματοποιηθεί την επόμενη εβδομάδα.

Η απόδοση του 3ετούς ελληνικού τίτλου διαμορφώνεται στο 9,91%, του 5ετούς υποχωρεί κάτω από το 9%, στο 8,93% και του 10ετούς στο 8,62%.

Την ίδια ώρα, η απόδοση του 10ετούς γερμανικού bund διαμορφώνεται στο 0,61%, του 5ετούς στο 0,068% και του 2ετούς στο -0,081%.

Άννα Φαλτάιτς [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v