Ήπιες διακυμάνσεις στα ελληνικά ομόλογα

Η απόφαση της ΕΚΤ να επιτρέψει στην ΤτΕ να χορηγήσει στις ελληνικές τράπεζες ρευστότητα από τον ELA καθησύχασε τις αγορές. Η προσοχή των επενδυτών στρέφεται στα στοιχεία για την απασχόληση στις ΗΠΑ.

Επιστρέφει η ηρεμία στις αγορές ομολόγων μετά την απόφαση της ΕΚΤ να δώσει τη δυνατότητα στην Τράπεζα της Ελλάδος να προσφέρει έκτακτη ρευστότητα στις ελληνικές τράπεζες ώστε να αποτρέψουν το ενδεχόμενο μαζικής εκροής καταθέσεων.

Η απόφαση αυτή έβαλε «φρένο» στο sell-off των ελληνικών τίτλων, αν και η αβεβαιότητα αναφορικά με τις διαπραγματεύσεις της Ελλάδας με τους ευρωπαίους εταίρους εξακολουθεί να ανησυχεί τους επενδυτές. Οι αναλυτές πάντως σημειώνουν πως θα διατηρηθεί η αστάθεια στις αγορές ελληνικών τίτλων, μέχρις ότου υπάρξει συμφωνία.

Στο μεταξύ, με ενδιαφέρον αναμένεται η ανακοίνωση των στοιχείων για την απασχόληση στις ΗΠΑ, που εκτιμάται ότι θα δείξουν ότι η μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου δημιούργησε λιγότερες θέσεις εργασίας τον Ιανουάριο απ' ότι τον Δεκέμβριο.

Η απόδοση του 3ετούς ελληνικού ομολόγου διαμορφώνεται στο 17,37%, του 5ετούς στο 13,71% και του 10ετούς στο 10,13%, ενώ το yield του 10ετούς ιταλικού τίτλου κινείται στο 1,58%, του ισπανικού στο 1,45% και του πορτογαλικού στο 2,42%.

Στο 0,34% η απόδοση του 10ετούς γερμανικού bund, στο -0,041% του 5ετούς και στο -0,19% του 2ετούς.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v