Χαμηλότερα οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων

Η χθεσινή συνάντηση Τσίπρα-Σουλτς έστειλε θετικές ενδείξεις στην αγορά σε ότι αφορά τη διαπραγμάτευση του ελληνικού προγράμματος διάσωσης. Έως το 15,65% υποχωρούσε η απόδοση του ελληνικού 3ετούς ομολόγου.

Αποκλιμακώνονται οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων, με τους επενδυτές να στρέφουν και πάλι το ενδιαφέρον τους στον κίνδυνο αποπληθωρισμού στην ευρωζώνη, καθώς η νέα ελληνική κυβέρνηση έδωσε κάποιες διαβεβαιώσεις ότι αναζητεί κοινό έδαφος με τους πιστωτές για το πρόγραμμα διάσωσής της.

Η απόδοση του ελληνικού 3ετούς τίτλου υποχώρησε έως το 15,65%, ενώ αυτήν την ώρα διαμορφώνεται στο 16%, του 5ετούς στο 12,82% και του 10ετούς στο 10,16%, ποσοστά χαμηλότερα σε σχέση με χθες, τα οποία όμως παραμένουν σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα.

Την ίδια ώρα, η απόδοση του 10ετούς ιταλικού ομολόγων κινείται στο 1,61%, του ισπανικού στο 1,43% και του πορτογαλικού στο 2,30%.

Οι τιμές καταναλωτή στην ευρωζώνη εκτιμάται ότι υποχώρησαν κατά 0,5% σε ετήσια βάση τον Ιανουάριο, μετά από πτώση 0,2% τον Δεκέμβριο. Ο κίνδυνος μιας παρατεταμένης περιόδου αποπληθωρισμού ώθησε την ΕΚΤ να λανσάρει πρόγραμμα αγοράς ομολόγων ύψους άνω του 1 τρισ. ευρώ, το οποίο τόνωσε τη ζήτηση για τίτλους με υψηλές αποδόσεις.

Στα ομόλογα της ευρωπεριφέρειας επικράτησε αστάθεια αυτήν την εβδομάδα, λόγω των ανησυχιών για αντιπαράθεση μεταξύ της νέας ελληνικής κυβέρνησης με την ΕΕ αναφορικά με την αναδιαπραγμάτευση του προγράμματος διάσωσης της χώρας. Χθες όμως, μετά και τη συνάντηση Τσίπρα-Σουλτς, οι επενδυτές διέκριναν κάποιες ενδείξεις συνεργασίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v