Νέα χαλάρωση νομισματικής πολιτικής "βλέπουν" οι αγορές

Τα απογοητευτικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν για το επιχειρηματικό κλίμα της Γερμανίας ενισχύουν της εκτιμήσει ςγια περαιτέρω χαλάρωση της νομισματικής πολιτιής της ΕΚΤ τον επόμενο μήνα.

Κοντά σε χαμηλά πολλών μηνών παραμένουν οι αποδόσεις των γερμανικών και γαλλικών ομολόγων, καθώς η επιδείνωση του επιχειρηματικού κλίματος της Γερμανίας ενισχύει τις προσδοκίες πως η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ετοιμάζεται για περαιτέρω χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής της τον Μάρτιο.

Ωστόσο, ο περιορισμός της διάθεσης για ρίσκο, στρέφει και πάλι τους επενδυτές στα ομόλογα χαμηλότερου ρίσκου, με αποτέλεσμα να ενισχύονται σήμερα οι αποδόσεις των τίτλων της ευρωπεριφέρειας.

Η απόδοση του 10ετούς γερμανικού bund διαμορφώνεται στο 0,20% και του γαλλικού ομολόγου γύρω στο 0,53% -το χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων περίπου 10 μηνών.

Την ίδια ώρα, η απόδοση του ιταλικού 10ετούς ομολόγου διαμορφώνεται στο 1,53%, του πορτογαλικού στο 3,37%, του ισπανικού στο 1,65%, ενώ του ελληνικού 10ετούς τίτλου διαμορφώνεται στο 10,89%, του 5ετούς στο 12,97% και του 3ετούς στο 11,86%.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v