Κάτω του 7% η απόδοση του ελληνικού 10ετούς ομολόγου

Στο 6,75% υποχωρεί η απόδοση του ελληνικού 10ετούς τίτλου μετά το δημοσίευμα του Reuters για συμφωνία Ελλάδας-δανειστών σε κρίσιμα ζητήματα. Δεν "συγκινεί" το Brexit τους επενδυτές.

Οι ελπίδες για επιτυχή ολοκλήρωση της αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος διάσωσης, μετά τις πληροφορίες του Reuters οτι Ελλάδα και πιστωτές συμφώνησαν σε κρίσιμα ζητήματα και βρίσκονται πιο κοντα σε τεχνική συμφωνία, οδηγούν σε αποκλιμάκωση των yields των ελληνικών κρατικών τίτλων, με του 10ετούς μάλιστα να κινείται και πάλι κάτω του 7%. 

Συγκεκριμένα, το yields του 10ετούς διαμορφώνεται στο 6,75%, ενώ του 2ετούς τίτλου κινείται στο 7,47%,

Εν τω μεταξύ, η ενίσχυση της οικονομίας της ευρωζώνης δίνει στους επενδυτές αρκετή σιγουριά ώστε να συνεχίσουν την πώληση κρατικών ομολόγων της ευρωζώνης σήμερα, ημέρα κατά την οποία η Βρετανία ενεργοποιεί επισήμως τις διαδικασίες του «διαζυγίου» από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Δείχνοντας μια τεράστια αλλαγή κλίματος σε σχέση με τους φόβους που επικράτησαν από την επομένη της ψήφου υπέρ του Brexit, οι αποδόσεις των υψηλής αξιολόγησης κρατικών ομολόγων της ευρωζώνης ενισχύονται, καθώς οι επενδυτές στρέφονται σε τίτλους υψηλότερου ρίσκου, όπως οι μετοχές.

Οι αναλυτές, όπως σημειώνει το Reuters, αποδίδουν την άνοδο των yields στην ενίσχυση της οικονομίας της ευρωζώνης και στις προσδοκίες για υψηλότερο πληθωρισμό (τα στοιχεία που θα ανακοινωθούν την Παρασκευή αναμένεται να δείξουν πως οι τιμές καταναλωτή αυξήθηκαν κατά 1,8% στην ευρωζώνη τον Μάρτιο, κοντά δηλαδή στον στόχο της ΕΚΤ για τον πληθωρισμό).

Η απόδοση του 10ετούς γερμανικού bund κινείται στο 0,38%, του αντίστοιχου ιταλικού τίτλου στο 2,31%, του ισπανικού στο 1,66% και του πορτογαλικού στο 4,03%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v