Στο 4,1% η απόδοση του ελληνικού 2ετούς τίτλου

Χαμηλότερα οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων, με τον υπουργό Οικονομικών να κάνει λόγο για προσεκτική και όχι βιαστική επάνοδο στις αγορές, την ώρα που συνεχίζονται οι πιέσεις στα άλλα ευρωπαϊκά ομόλογα, εν μέσω εκτιμήσεων για έναρξη περιορισμού του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ.

Αποκλιμακώνονται οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων, με τους επενδυτές να προσβλέπουν σε σταδιακή έξοδο της Ελλάδας στις αγορές, ενώ ανοδικά συνεχίζουν να κινούνται οι αποδόσεις των υπολοίπων ευρωπαϊκών ομολόγων, καθώς οι επενδυτές εκτιμούν πως βαίνει προς το τέλος της η περίοδος της χαλαρής νομισματικής πολιτικής και στην Ευρώπη.

Ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, μιλώντας στο συνέδριο του Economist δήλωσε πως η κυβέρνηση επιλέγει να κινηθεί με προσεκτικά βήματα και χωρίς βιασύνη σε ότι αφορά την επάνοδο της χώρας στις αγορές, λέγοντας πως  «δεν θέλουμε να πάμε υπερβολικά γρήγορα, αλλά θέλουμε οι αγορές να ξέρουν ότι έχουμε στρατηγική που θα οδηγήσει σε 2-3-4 εξόδους», ενώ τοποθέτησε χρονικά την έξοδο σε «βραχυπρόθεσμο έως μεσοπρόθεσμο ορίζοντα».

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής του ESM, Κλάους Ρέγκλινγκ, μιλώντας στο ίδιο συνέδριο, επανέλαβε ότι η Ελλάδα θα βγει στις αγορές πριν το τέλος του προγράμματος.

Η απόδοση του 10ετούς τίτλου διαμορφώνεται στο 5,47% και του 2ετούς στο 4,10%.

Εν τω μεταξύ, οι εκτιμήσεις πως η ΕΚΤ ετοιμάζεται να περιορίσει το τεράστιο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσής της τους επόμενους μήνες, συνεχίζει να προκαλεί αναταράξεις στις αγορές, αν και πηγές της ΕΚΤ δήλωσαν στο Reuters πως οι αγορές υπερέβαλαν στην ερμηνεία των σχολίων του Μάριο Ντράγκι. Σημειώνεται πως για αύξηση των επιτοκίων προετοιμάζεται και η Βρετανία.

Η απόδοση του 10ετούς γερμανικού bund ενισχύεται στο 0,42%, του αντίστοιχου ιταλικού τίτλου στο 2,06%, του ισπανικού στο 1,43% και του πορτογαλικού στο 3%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v