Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδικά τα ευρωπαϊκά yields μετά τις φορολογικές προτάσεις Τραμπ

Έως 5 μονάδες υψηλότερα οι αποδόσεις των ευρωπαϊκών ομολόγων, μετά τη δημοσιοποίηση των φορολογικών προτάσεων του Ντόναλντ Τραμπ. Στο 5,74% το yield του ελληνικού 10ετούς τίτλου.

Σε υψηλό οκτώ εβδομάδων ενισχύεται η απόδοση του 10ετούς γερμανικού bund, μετά τις προτάσεις Τραμπ για τη φορολογική μεταρρύθμιση των ΗΠΑ και την ανακοίνωση ισχυρών οικονομικών στοιχείων που ενισχύουν την επιχειρηματολογία υπέρ της αύξησης των αμερικανικών επιτοκίων φέτος.

Οι επενδυτές αντέδρασαν πουλώντας αμερικανικά και ευρωπαϊκά ομόλογα, με τις αποδόσεις των τίτλων στην ευρωζώνη να κινούνται 3-5 μονάδες υψηλότερα.

Κατά τους αναλυτές, η αποδυνάμωση του ευρώ είναι ένας ακόμα λόγος πίεσης στην αγορά ομολόγων της ευρωζώνης, καθώς θα μπορούσε να ενθαρρύνει την ΕΚΤ να προχωρήσει σχέδια για την περιστολή του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης, το οποίο στηρίζει τις αποδόσεις των ομολόγων.

Η απόδοση του 10ετούς γερμανικού bund ενισχύεται στο 0,5%, του αντίστοιχου ιταλικού τίτλου κινείται στο 2,21%, του ισπανικού στο 1,64% και του πορτογαλικού στο 2,43%.

Την ίδια ώρα, η απόδοση του 10ετούς ελληνικού ομολόγου διαμορφώνεται στο 5,74%, του 5ετούς στο 4,69% και του 2ετούς στο 3,3%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v