Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χαμηλότερα τα ιταλικά και ισπανικά yields

Ένα βήμα πιο κοντά στην έγκριση του νέου εκλογικού νόμου η Ιταλία. Διορία 8 ημερών έδωσε ο Ραχόι, για απόσυρση της κήρυξης ανεξαρτησίας της Καταλονίας.

Στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων τριών εβδομάδων υποχωρούν οι αποδόσεις των ιταλικών κρατικών ομολόγων, καθώς η ιταλική κυβέρνηση κέρδισε δύο ψήφους εμπιστοσύνης για τον αμφιλεγόμενο εκλογικό νόμο που πιθανόν θα τιμωρήσει το αντισυστημικό Κίνημα των Πέντε Αστέρων.

Σήμερα προγραμματίζεται και τρίτη ψηφοφορία για το θέμα, προτού το ζήτημα περάσει για τελική ψηφοφορία στην κάτω βουλή.

Το προτεινόμενο εκλογικό σύστημα έχει τη στήριξη των τριών εκ των τεσσάρων μεγαλύτερων κομμάτων της Ιταλίας, με την κεντροαριστερή κυβέρνηση να βιάζεται να το νομοθετήσει πριν τις εκλογές που αναμένονται μέχρι τον Μάιο του 2018.

Εν τω μεταξύ, συνεχίζεται η αποκλιμάκωση στις αποδόσεις των ισπανικών ομολόγων, καθώς χθες ο Ισπανός πρωθυπουργός έδωσε διορία 8 ημερών στην κυβέρνηση της Καταλονίας να αποσύρει την κήρυξη ανεξαρτησίας.

Η απόδοση του 10ετούς ισπανικού ομολόγου κινείται στο 1,64%, του ιταλικού τίτλου στο 2,14%, του πορτογαλικού στο 2,32% και του 10ετούς γερμανικού bund στο 0,44%.

Την ίδια ώρα, η απόδοση του 10ετούς ελληνικού ομολόγου διαμορφώνεται στο 5,56%, του 5ετούς στο 4,59% και του 2ετούς στο 3,15%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v