Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε υψηλό 2μήνου τα yields ιταλικών και γερμανικών ομολόγων

Στα 30 δισ. ευρώ πλέον το ύψος των αγορών ομολόγων από την ΕΚΤ. Για «λελογισμένη πιθανότητα» να μην παραταθεί πάλι το QE, που λήγει τον Σεπτέμβριο, έκανε λόγο ο Μπενουά Κερέ.

Ανοδικά κινούνται οι αποδόσεις των ευρωπαϊκών ομολόγων, με τα yields των γερμανικών και ιταλικών τίτλων να διαμορφώνονται σε υψηλά δύο μηνών, καθώς η μείωση του ύψους των μηνιαίων αγορών ομολόγων από την ΕΚΤ και τα σχόλια του Μπενουά Κερέ για το QE επιβαρύνουν το κλίμα.

Ο Μπενουά Κερέ δήλωσε το Σαββατοκύριακο πως βλέπει «λελογισμένη πιθανότητα» να μην παραταθεί πάλι το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ, που λήγει τον Σεπτέμβριο, σχόλια που δείχνουν πως πλησιάζει προς το τέλος της η ποσοτική χαλάρωση, δεδομένης και της βελτίωσης των οικονομικών συνθηκών καθώς και των ενδείξεων ενίσχυσης του πληθωρισμού.

Σημειώνεται πως από την αρχή του μήνα, το ύψος των αγορών ομολόγων από την ΕΚΤ μειώθηκε σε 30 δισ. ευρώ, από 60 δισ. ευρώ.

Η απόδοση του 10ετούς γερμανικού bund κινείται στο 0,44%, του αντίστοιχου ιταλικού τίτλου στο 2,07% (συνεχίζει ανοδικά λόγω της αβεβαιότητας που προκαλούν οι επερχόμενες εκλογές), του ισπανικού στο 1,61% και του πορτογαλικού στο 1,98%.

Την ίδια ώρα, η απόδοση του 10ετούς ελληνικού ομολόγου κινείται στο 4,13%, του 5ετούς στο 3,52% και του 2ετούς στο 1,64%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v