Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδικά οι αποδόσεις των ευρωπαϊκών ομολόγων μετά τη Fed

Σε υψηλό δυο ετών η απόδοση του 10ετούς γερμανικού bund, στο 1% του γαλλικού για πρώτη φορά από τον Μάρτιο του 2017.

Σε νέα υψηλά κινούνται οι αποδόσεις των ευρωπαϊκών ομολόγων, μετά ο «σήμα» που έδωσε χθες η Fed για πιθανή αύξηση του πληθωρισμού στην μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου.

Η αμερικανική κεντρική τράπεζα διατήρησε αμετάβλητα τα επιτόκια στη χθεσινή της συνεδρίαση, όμως είπε πως ο πληθωρισμός είναι πιθανόν να αυξηθεί φέτος, ενισχύοντας τις εκτιμήσεις πως τα κόστη δανεισμού θα συνεχίσουν να αυξάνονται υπό και υπό τον επόμενο επικεφαλής της Fed, τον Τζερόουμ Πάουελ.

Αυτό ώθησε υψηλότερα τα yields των αμερικανικών ομολόγων, που παρασύρουν υψηλότερα και τα ευρωπαϊκά yields, τα οποία ήδη κινούνται σε πολυετή υψηλά λόγω των προσδοκιών για μια σφιχτότερη νομισματική πολιτική στην Ευρώπη.

Η απόδοση του γερμανικού 10ετούς bund κινείται σε υψηλό δυο ετών, στο 0,72%, του γαλλικού τίτλου άγγιξε νωρίτερα το 1% για πρώτη φορά από τον Μάρτιο του 2017, το yield του ιταλικού τίτλου κινείται στο 2,01%, του πορτογαλικού στο 1,94% και του ισπανικού στο 1,40%.

Την ίδια ώρα, η απόδοση του 10ετούς ελληνικού ομολόγου διαμορφώνεται στο 3,75%, του 5ετούς στο 2,92% και του 2ετούς στο 1,44%.

Νωρίτερα ανακοινώθηκαν τα στοιχεία για τον PMI μεταποίησης Ιανουαρίου της ευρωζώνης, ο οποίος υποχώρησε στις 59,6 μονάδες από 60,6 τον Δεκέμβριο, παραμένοντας ωστόσο κοντά στα υψηλά 20 ετών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v