Σταθεροποιητικά οι αγορές ομολόγων με το βλέμμα στην ΕΚΤ

Οι φόβοι ότι η εμπορική διαμάχη μεταξύ των δύο μεγαλύτερων οικονομιών του κόσμου θα κλιμακωθεί δίνει ώθηση προς τα ομόλογα «ασφαλούς καταφυγίου» του μπλοκ. Στη ρητορική της ΕΚΤ στο τριήμερο φόρουμ στη Σίντρα της Πορτογαλίας, επικεντρώνονται οι επενδυτές.

Σταθεροποιητικές κινήσεις σημειώνουν οι αποδόσεις στα περισσότερα ευρωπαϊκά ομόλογα σήμερα, με καθοδική κατεύθυνση, μετά το σήμα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας την περασμένη εβδομάδα για διατήρηση των επιτοκίων αμετάβλητων, αρκετά μετά το τέλος του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης.

Οι φόβοι ότι η εμπορική διαμάχη μεταξύ των δύο μεγαλύτερων οικονομιών του κόσμου θα κλιμακωθεί δίνει ώθηση προς τα ομόλογα «ασφαλούς καταφυγίου» του μπλοκ.

Ωστόσο, η κίνηση είναι υποτονική, καθώς το βλέμμα είναι στραμμένο στο τριήμερο φόρουμ της ΕΚΤ στη Σίντρα της Πορτογαλίας, που ξεκινά σήμερα και στη ρητορική που θα επικρατήσει εκεί.

Υπό αυτό το κλίμα, οι περισσότερες αποδόσεις των 10ετών ομολόγων είναι ελαφρώς χαμηλότερες. Αυτές των ιταλικών τίτλων συνεχίζουν να αποκλιμακώνονται. Του 2ετούς διαμορφώνεται 9 μονάδες βάσης χαμηλότερα, στο 0,58%, ενώ του 10ετούς στο 2,61%. Την ίδια ώρα, η απόδοση του γερμανικού 10ετούς παραμένει στο 0,40%, του ισπανικού 10ετούς στο 1,28%. 

Σταθεροποιητικά κινούνται οι αποδόσεις των ελληνικών τίτλων. Του 5ετούς στο 3,72%, του 7ετούς παραμένει στο 4,07% καθώς και του 10ετούς στο 4,48%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v