Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο 3,85% η απόδοση του ελληνικού 10ετούς

Σε χαμηλό σημείο κινούνται τα επιτόκια του βελγικού και γαλλικού 10ετούς ομολόγου, καθώς παραμένουν οι οικονομικές και εμπορικές ανησυχίες και ενισχύονται τα ασφαλή assets. Σε χαμηλό έξι εβδομάδων η απόδοση του γερμανικού 10ετούς.

Οι αποδόσεις των γερμανικών ομολόγων υποχώρησαν σε χαμηλό έξι εβδομάδων, ενώ τα κόστη δανεισμού του Βελγίου και της Γαλλίας έφτασαν στο πιο χαμηλό σημείο από τις αρχές Ιανουαρίου, καθώς οι επενδυτές αναζητούν ασφαλή assets, εν μέσω οικονομικών και εμπορικών ανησυχιών.

Αν και έχουν κάπως ηρεμήσει οι φόβοι για τον εμπορικό πόλεμο μεταξύ Ηνωμένων Πολιτειών και Κίνας, παραμένουν οι ανησυχίες για την επιβράδυνση της οικονομικής ανάπτυξης στην Ευρώπη, καθώς και για τις προσεκτικές εκτιμήσεις των υπεύθυνων χάραξης πολιτικής, όσον αφορά τις μελλοντικές αυξήσεις επιτοκίων.

Το επιτόκιο του γερμανικού 10ετούς υποχωρεί στο 0,27%, σε χαμηλό έξι εβδομάδων, ενώ τις τελευταίες εβδομάδες κινείται στο περίπου 0,30%.

Ενώ οι αποδόσεις των ομολόγων του ευρωπαϊκού νότου έχουν υποχωρήσει αυτή την εβδομάδα, το πρόσφατο sell off στα ιταλικά ομόλογα δείχνει ότι οι επενδυτές παραμένουν προσεκτικοί και συνεπώς επωφελούνται χώρες, όπως η Γαλλία, το Βέλγιο και σε κάποιο βαθμό η Ιρλανδία.

Η απόδοση του 10ετούς βελγικού κινείται 7 μονάδες βάσης χαμηλότερα, στο πιο χαμηλό σημείο από τις αρχές Ιανουαρίου, στο 0,64%, του γαλλικού 10ετούς φτάνει στο χαμηλότερο φετινό επίπεδο, στο 0,61%, ενώ του ιταλικού 10ετούς υποχωρεί στο 2,59%.

Την ίδια ώρα, χαμηλά διατηρούνται τα επιτόκια των ελληνικών τίτλων. Του 10ετούς στο 3,85%, του 7ετούς στο 3,38% και του 5ετούς στο 2,93%.

Στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, η απόδοση του 10ετούς Treasury κινείται σταθεροποιητικά στο 2,84%.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v