Με το βλέμμα σε ΕΚΤ και Ουάσιγκτον οι αγορές ομολόγων

Εν αναμονή της αυριανής συνεδρίασης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας οι επενδυτές. Τα επιτόκια των περισσότερων 10ετών τίτλων είναι ελαφρώς χαμηλότερα, καθώς στο προσκήνιο παραμένουν και οι ανησυχίες για τον εμπορικό πόλεμο.

Με το βλέμμα σε ΕΚΤ και Ουάσιγκτον οι αγορές ομολόγων

Καθοδικά κινούνται οι περισσότερες αποδόσεις ευρωπαϊκών ομολόγων την Τετάρτη, πριν την αυριανή συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και τη σημερινή μεταξύ Ντόναλντ Τραμπ  και Ζαν-Κλωντ Γιούνκερ.

Το επιτόκιο του 10ετούς γερμανικού bund διατηρείται χαμηλότερα από το υψηλό πέντε εβδομάδων της προηγούμενης συνεδρίασης, υποδηλώνοντας κάποια προτίμηση στα ασφαλή καταφύγια. Διαμορφώνεται στο 0,39%.

Σχετικά με τη συνεδρίαση της ΕΚΤ, παραμένει σαφές – χρονικά - τι εννοούσε η Κεντρική Τράπεζα όταν τον περασμένο μήνα ανακοίνωσε ότι τα επιτόκια θα παραμείνουν σταθερά «τουλάχιστον μέχρι το καλοκαίρι του 2019».

Το trading στις αγορές της ευρωζώνης δείχνει ότι οι επενδυτές δεν αναμένουν αύξηση επιτοκίων μέχρι τον Οκτώβριο της επόμενης χρονιάς.

Στις πρωινές συναλλαγές της Τετάρτης, τα επιτόκια των περισσότερων 10ετών τίτλων του μπλοκ είναι ελαφρώς χαμηλότερα, καθώς στο προσκήνιο παραμένουν και οι ανησυχίες για τον εμπορικό πόλεμο.

Ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής βρίσκεται στην Ουάσιγκτον για συνομιλίες με τον Αμερικανό Πρόεδρο, μετά την επιβολή δασμών από τις ΗΠΑ στις εισαγωγές χάλυβα και αλουμινίου από την ΕΕ.

Η απόδοση του ιταλικού 10ετούς διαμορφώνεται στο 2,64%, του πορτογαλικού 10ετούς στο 1,73% και του ισπανικού 10ετούς στο 1,28%.

Στην άλλη άκρη του Ατλαντικού, το επιτόκιο του 10ετούς Treasury, κινείται στο 2,94%.

Διατηρούνται σε χαμηλά σημεία οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων. Του 10ετούς  διαμορφώνεται στο 3,81%, του 7ετούς στο 3,39% και του 5ετούς στο 2,89%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v